Депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук відстоює низькі ціни на електроенергію

715 0

Ми у соцмережах:

Депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук відстоює низькі ціни на електроенергію

Наприкінці квітня уряд прийняв рішення надати перевагу в забезпеченні споживачів електроенергією виробникам за «зеленим» тарифом і тепловим електростанціям. Одночасно планується скорочення обсягів виробництва дешевшої електроенергії на АЕС.

На Рівненській АЕС з 10 травня по 4 серпня буде вимкнено третій енергоблок. Відключення енергоблоків і зменшення виробництва плануються на території всієї України. Таке рішення видається дуже сумнівним, адже атомні електростанції виготовляють значно дешевшу електроенергію. Середньозважена ціна на електричну енергію, яка вже була реалізована «на добу наперед», зросла на 13% порівняно з квітнем, що збільшило фінансове навантаження на виробників, підприємства житлово-комунальної сфери та державний сектор економіки.

Подорожчання електроенергії у складний період карантину негативно вплине на увесь економічний сектор. Натомість за короткий період зросли потужності ТЕС, які здебільшого контролюють олігархи.

Таке рішення уряду також призведе до фінансових проблем і мільярдних недоотримань доходу атомних електростанцій. Проте його можуть переглянути за ініціативи народного депутата від Рівненщини Дмитра Соломчука.

Ми не можемо допустити зростання цін на електроенергію у складний період для економіки. Від такого рішення зароблять лише олігархи, а українці втратять. Я підготував звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, яке готові підтримати більшість народних депутатів з фракції «Слуга народу», — заявив Дмитро Соломчук.

Також народний депутат заявив, що зробить усе, щоб українці отримували дешеву електроенергію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також