Депутата із Рівненщини засудили через бурштин на Волині

243 0

Ми у соцмережах:

Депутата із Рівненщини засудили через бурштин на Волині

Маневицький районний суд на Волині виніс вирок 37-річному депутату Старосільської сільської ради Сергію Павловичу за незаконне придбання та перевезення 28 кг бурштину.

Вранці 15 листопада 2023 року Сергій Павлович придбав у невстановленої слідством особи 28,8 кг бурштину загальною вартістю майже 825 тис. грн.

 

Того ж дня він поклав каміння у багажник автомобіля Opel Vectra і поїхав у Волинську область. Близько 19:00 правоохоронці зупинили його на блокпості в селі Козлиничі Камінь-Каширського району, де під час огляду транспортного засобу виявили та вилучили незаконний товар.

У суді Сергій Павлович свою вину визнав, повідомляє ZAXID.NET. Розповів, що у 2018 році надавав послуги з перевезення пасажирів по території України та 15 листопада познайомився з чоловіками, які попросили його за 100 доларів винагороди завезти пакунок з бурштином із села на Рівненщині до автозаправної станції в місто Ковель Волинської області. Під час поїздки його і зупинили поліцейські, які викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Зазначив, що шкодує про вчинене і просив не конфісковувати в нього майно.

Суддя Руслан Ониско визнав депутата винним за ч. 2 статті 240-1 ККУ (незаконне придбання та передача бурштину, вчинене у значних розмірах), засудив до 4 років позбавлення волі, втім звільнив від основного покарання та призначив два роки умовного терміну. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також: Депутату з Рівненщини, якого спіймали з бурштином на Волині, повідомили про підозру

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також