Депутати облради втретє за два тижні збирають підписи на позачергову сесію

1706 0

Ми у соцмережах:

Депутати Микола Мельник, Олександр Данильчук та Руслан Потапчук

Вчора голова Микола Драганчук підписав розпорядження про скликання позачергової сесії обласної ради на 15 лютого. А сьогодні депутати нової більшості знову збирають підписи на третє за останні два тижні подання про скликання позачергової сесії облради.

Депутати кажуть, що голова їх обдурив. Мовляв, вчора підписане розпорядження він до 15 лютого скасує.

Бо відповідно до регламенту облради, голова має скликати сесію у двотижневий термін з моменту звернення депутатів, яке підкріплене не менше як 22 підписами.

А 15 лютого уже виходить за рамки «двотижневого терміну».

Аби сесія таки відбулася, нова більшість сьогодні збирає підписи та подаватиме те ж звернення, що і вчора, і два тижні тому –  з проханням скликати сесію. Вкажуть конкретну дану – те ж 15 лютого.

Якщо не встигнуть нині, то до 16 березня уже не зберуться. Бо 16 лютого розпочинається період чергової сесії, розпорядження про скликання якої Микола Драганчук підписав ще на початку січня. У сесійний період позачергову сесію зібрати неможливо.

А на ній збираються розглянути п'ять питань: про звільнення чинного голови, про обрання нового, четвертого у цьому скликанні, про оплату праці голови, про внесення змін до обласного бюджету, а також голосуватимуть  за звернення щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, що у середу, 31 січня, Микола Драганчук відмовився скликати сесію на прохання депутатів, заявививши, що ті у клопотанні не ідентифікували себе і зробили помилки.

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також