Депутати у Костополі звинувачують Дідуха в узурпації влади

677 0

Ми у соцмережах:

Давид Дідух

Члени трьох фракцій Костопільської міської ради – «ВО «Батьківщина»», НРУ та «Слуга народу» - утворили депутатську групу «Демократична Костопільщина» й вимагають від секретаря міськради Давида Дідуха, який виконує обов’язки міського голови, негайно скликати сесію й вирішити життєво необхідні для громади питання, які не були вирішені на останній сесії.

У зверненні від 13 вересня підписанти (16 з 34 депутатів міськради) звертають увагу Давида Дідуха на те, що статус секретаря передбачає і зобов’язує знаходити компроміс та вирішувати неоднозначні питання, а не загострювати їх, і що цей статус не дає права на одноосібне та непрозоре прийняття рішень, тим паче - на задоволення власних інтересів коштом громади.

Депутати відверто звинувачують секретаря міськради в узурпації влади, в призначенні на керівні посади без конкурсу вигідних йому людей та небажанні рахуватися з думкою та правами інших депутатів. Що й призвело до критичної ситуації на сесії 5 вересня, коли не були розподілені 22 млн грн перевиконання бюджету, повідомляє Костопільщина 21 століття. Головуючий Давид Дідух не послухав жодних пропозицій і закрив сесію, наголошуючи, що наступна буде не раніше листопада. Провину поклав на депутатів, які пропонували провести друге пленарне засідання й таки розподілити бюджет.
Усі ці звинувачення та заява про об’єднання трьох фракцій у групу означає одне: крісло під Давидом Дідухом захиталося. Щоб крісло не впало, доведеться йти на компроміси з депутатами.

І Дідух не змовчав. Сьогодні у соцмереджах в.о.міського голови Костополя повідомив:

- Готую розпорядження про скликання сесії.  Вчора, 12 вересня, до мене звернулися депутати фракцій «Європейська солідарність», «Сила і честь», «За майбутнє» та «Свобода» з проханням ініціювати скликання позачергової сесії. Нам не байдуже на ситуацію, що склалася в громаді, у зв’язку з неприйнятим бюджетом. Обов’язково буде розпорядження про скликання сесії цього місяця.
Читайте більше: У Костополі депутати влаштували «тиху революцію»  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також