У Костополі депутати влаштували «тиху революцію»

289 0

Ми у соцмережах:

Фото - Костопільської міської ради

Сесія Костопільської міськради, яка без напруги почалася 5 вересня, за кілька годин раптом обірвалася – в.о. міського голови Костополя Давид Дідух швидко закрив сесію та оголосив, що наступна буде не раніше листопада. Хоча здоровий глузд навіть непрофесіоналу у цих питаннях підказує, що сесія, мабуть, відбудеться раніше хоча б тому, що деякі фінансові питання освіти та медицини не можуть чекати довше.

Голови кількох фракцій міської ради одразу заявили, що не будуть голосувати за внесення в порядок денний з голосу 20-ти питань, яких ніхто до цього не бачив, не вивчав та не обговорював на комісіях. Мовляв, попередня сесія була три місяці тому, тож було достатньо часу та можливостей підготуватися.

Насправді законом не заборонено вносити питання перед пленарним засіданням, але коли йдеться про щось невідкладне чи про безпеку для життя людей, і хіба про 1-2 питання, а не про 20 одразу. Так, депутати усе ж проголосували за одне питання з голосу – за звернення про небезпечний для користування міст через Горинь біля села Збуж Костопільської громади.

Пачку з 20-ти інших питань, а також зміни до бюджету пропонували розглянути на другому пленарному засіданні через тиждень, проте в.о. міського Давид Дідух голови чомусь не став слухати жодного з депутатів, котрі пропонували такий варіант. Таким чином питання змін до бюджету, в якому йдеться про розподіл 22 млн грн його перевиконання, не набрало достатньої кількості голосів, хоча йшлося насправді про важливі для громади статті витрат, повідомляє Костопільщина 21 століття

Не пройшли також питання розширення штату міської ради, уведення нових штатних одиниць для ведення мобілізаційної роботи, надання виконавчому комітету ради статусу окремої юридичної особи та інші. Через нарікання на «ручний» і непрозорий перерозподіл бюджетних коштів фракції «ВО Батьківщина», НРУ та «Слуг народу» за зміни не проголосували.

Пропозицію провести друге пленарне засідання головуючий Давид Дідух не прийняв, на голосування не поставив і закрив сесію.Припускаємо, що депутати зберуться на засідання раніше листопада. Можливо, навіть зовсім скоро.

Читайте також: Міст через Горинь - з проваллям, зникли навіть попереджувальні знаки


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також