Депутати захотіли повноважень, а Хомко заговорив про хабарі

1839 0

Ми у соцмережах:

Володимир Хомко

Міська рада затвердила новий порядок призначення керівників освітніх і медичних закладів, що діють на території Рівного.

Зробили це відповідно до медичної та освітньої реформ. Найцікавіше, що передбачають ці документи, — це нові правила проведення конкурсів, переможці яких стають головними лікарями та директорами шкіл. Раніше цих керівників затверджували профільні управління — освіти та охорони здоров’я. Звичайно, спочатку узгодивши, неофіційно, з міським головою. Тепер і депутати захотіли мати вплив на цей кадровий процес. Лунали навіть пропозиції, щоб директорів шкіл та лікарень затверджували на сесії, а не за підписом начальника управління. Врешті-решт вибороли лише те, що депутати будуть членами комісії, яка обиратиме директорів шкіл. За новими правилами почали шукати директора для школи №22, що на Північному.

Микола Бляшин, міський депутат:

— Медична й освітня реформи передбачають розширення повноважень міської ради як найвищого територіального органу в громаді. Тому, зокрема, затверджено нові статути лікарень, в яких розширили права міської ради. Тепер усі фінансові плани лікарень на рік затверджуватиме міська рада. Це дозволить контролювати майно медичних установ. Однак головних лікарів призначатиме комісія, яку формуватиме управління охорони здоров’я, — такий порядок визначено постановою Кабміну.

Щодо директорів шкіл у мене була пропозиція, щоб їх затверджували рішенням міськради на сесії. Також щоб міські депутати самостійно формували комісію, яка обиратиме керівника навчального закладу. Але більшість депутатів не підтримали мою ідею. Тепер директорів призначатиме конкурсна комісія з дванадцяти осіб, яка складатиметься з двох депутатів, представників від колективу навчального закладу, від батьківського самоврядування, профспілки та начальника управління. Оголошення про конкурс на посаду директора розміщуватиметься на сайті ради. Усі кандидати будуть публічно презентувати свій план розвитку школи. Звичайно, хотілося більше повноважень, проте вдалося вибороти лише ці.

Володимир Хомко, міський голова:

— Повірте моєму досвіду, коли ми почнемо обирати керівників, то буде тільки гірше. У Рівному за час каденції Віктора Чайки та моєї ні один керівник лікарні жодного разу не платив хабара, щоб його призначили. Побачите, що відбуватиметься, коли запрацюють ці комісії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також