Депутати звернулися до Зеленського, щоб на Рівненщині збереглося п’ять міст

1175 0

Ми у соцмережах:

Депутати звернулися до Зеленського, щоб на Рівненщині збереглося п’ять міст

Відбулося засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції під головуванням Валентина Кроки.

У ході засідання депутати розглянули низку питань, серед яких Звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо доопрацювання проєкту Закону України «Про засади адміністративно-територіального устрою».

Зокрема, депутати занепокоєні положенням проєкту вищезазначеного Закону України, який у січні цього року Кабмін направив на розгляд Верховної Ради.

Відповідно до статті 10 цього Закону, яка визначає категорії населених пунктів, зазначено: «…Місто є населеним пунктом із переважно компактною забудовою, загальною чисельністю населення не менш ніж 20 тисяч жителів». У разі ухвалення цього законопроекту статус міста на Рівненщині можуть втратити одразу п’ять міст: Острог, Березне, Радивилів, Дубровиця та Корець.

 «На нашу думку, Закон не може мати зворотньої сили (стаття 58 Конституції України) та не повинен загрожувати втраті нинішнього статусу населених пунктів. Зміна адміністративного статусу населеного пункту має здійснюватися виключно на підстав подання відповідної сільської, селищної, міської ради», - йдеться у зверненні.

Члени комісії одноголосно підтримали цей проєкт рішення та рекомендували голові обласної ради винести його на розгляд чергової сесії. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також