Дербі «Верес» — «Волинь»: «без вболівальників», але з димом та поліцією

867 0

Ми у соцмережах:

Вболівальники «Волині» біжать на поле

Офіційних матчів рівненський «Верес» та луцька «Волинь» не проводили з 1997 року. У тодішньому останньому їхньому протистоянні у першій лізі «Верес», який впевнено прямував на пониження, програв «Волині», яка, навпаки, йшла вгору — 0:1. Відтоді перетнутися рівнянам та волинянам якось не доводилося. «Верес» в основному грав у другій лізі, а «Волинь» — у вищій. Тоді ж як у 2017-му рівняни на рік піднялися до еліти, волиняни, як на зло, звідти вилетіли.

Тим часом футбольне протистояння Рівного та Луцька перетворилося на своєрідний міф. Можна було почути розповіді старожилів про неймовірну боротьбу, особливо в радянські часи, між представниками двох близьких обласних центрів як на футбольному полі, так і поза ним. Про аншлаги на стадіонах, побиті автобуси та подвійні преміальні для футболістів у цих надпринципових матчах. Один з молодих рівненських вболівальників, який цього всього не застав, але, наслухавшись розповідей, навіть книгу торік про волинське футбольне дербі написав.

Тому не дивно, що гру 13-го туру між «Вересом» та «Волинню» пресслужби обох клубів подавали саме як дерб, тобто, за визначенням Вікіпедії — поєдинок між командами з одного регіону, що вирізняється особливою запеклістю й принциповістю. Підхопили це й ЗМІ та вболівальники. Зрештою, на гру до Млинова, яка мала би відбуватися при порожніх трибунах, прибуло більш як по сотні вболівальників кожної з команд. Формально вони були за межами стадіону «Колос», але у ситуації з млинівським стадіоном це доволі умовно, адже з-за меж невеликого паркану можна цілком комфортно спостерігати за футболом. А ще на цю гру «без вболівальників» приїхало півтори сотні нацгвардійців та поліцейських. Останні долучилися до дербі наприкінці гри, коли волинські вболівальники зламали огорожу, накидали димових шашок, а кілька з них ще й побігли у бік поля, але були повалені на землю та накопані ногами.

Щодо власне футбольного матчу, то він вийшов цікавим. Грав «Верес» без свого лідера атак Роберта Гегедоша, який перебрав карток, а головний тренер Юрій Вірт, наговоривши у минулій грі зайвого арбітру, керував командою з трибуни, іноді, щоправда, підходячи до лави запасних. Ключові події в матчі сталися до перерви. На 7-й хвилині екс-гравець «Вереса», а нині капітан «Волині» Сергій Сімінін грудьми переправив м’яч у власні ворота. На 37-й хвилині «Волинь» залишилася у меншості. Її гравець Артур Рябов зачепив ногою голову Віталія Дахновського, за що одержав друге попередження. Перед другим таймом ситуація у «Волині» була не дуже приваблива. А на 64-й хвилині Роман Мірошник забив другий гол (до речі, після скидки головою згаданого Сімініна). «Волинь», попри меншість, змогла награти на пенальті, але воротар «Вереса» Богдан Когут одинадцятиметровий удар відбив. Тому найцікавішим, що відбулося в кінцівці, було протистояння між волинськими фанатами та спецпризначенцями.

Завдяки цій перемозі «Верес» піднявся у турнірній таблиці з сьомого на четверте місце, хоча за втраченими очками команда Вірта може бути навіть другою. Натомість «Волинь» з третього місця опустилася на п’яте. Наступну гру рівняни проведуть у п’ятницю у Краматорську проти «Авангарда». Ця команда нині передостання. Втім, зважаючи на гру «Вереса» на виїзді, не варто поспішати додавати три очки у турнірну таблицю. Попередній виїзд до Охтирки, де «вересівці» програли «Альянсу», тому підтвердження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також