Дерева чи стоянка для нових автобусів у Рівному? Комунальники дійшли компромісу

1059 0

Ми у соцмережах:

Дерева чи стоянка для нових автобусів у Рівному? Комунальники дійшли компромісу

Нещодавно Рівне нарешті придбало 20 нових комунальних автобусів, які вже цього року возитимуть пасажирів. Для обслуговування цього транспорту потрібне окреме місце, а підходяща ділянка якраз знаходиться поряд з територією КП «Рівнеелектроавтотранс», — пояснюють у департаменті інфраструктури та благоустрою міста. Тому просять владу надати її у користування. Заради цього доведеться прибрати частину зелених насаджень, однак шкоди довкіллю це не завдасть, — запевняють комунальники.

Що саме пропонують змінити, нещодавно обговорили на минулому депутатському дні. Остаточне ж рішення щодо землі прийматимуть на сесії міської ради.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури і благоустрою:

— Тепер йдеться лише про частину ділянки, яку просили для розміщення автобусів. Адже нам було дано доручення виконувачем обов’язків міського голови Віктором Шакирзяном щодо зменшення наших побажань — і утиснення самого автопарку. Якщо ми планували 4 тис кв.м, то нині звертаємося, фактично, за об’єктом до 500 кв.м. Чому саме ця ділянка? Бо через неї вже проходять дві асфальтовані дороги. Перша є аварійним виїздом тролейбусів, вона вже має на собі електричні мережі. А друга — це простий виїзд, де немає електрифікацій і який може застосовуватися, як дорога для виїзду автобусів на маршрут. Це уже здешевить проєкт. Для утримання автобусів будуть задіяні виробничі потужності «Рівнеелектроавтотрансу» — оглядові ями, механічні цеха та інше.

Минулого разу у сесійній залі дискутували, а що буде із зеленими насадженнями на тій території, якщо доведеться знести — то скільки саме? На це також є відповідь.

— Наразі ми орієнтуємося на цифру до 20 дерев, але це лише проєктне бачення. Коли дійде до формування самої ділянки, будемо вже точно знати, що доведеться видалити. Якщо нам вдасться за кожне дерево поборотися і його зберегти, ми однозначно це зробимо. Знову ж таки, треба розуміти, що велика кількість дерев на тій ділянці — це самосів, а не спеціально кимось висаджене дерево. Якихось цінних дерев на даній ділянці немає. Не забуваймо також, що трест зеленого господарства щороку також проводить і висадку нових дерев. Так що думаю, що цей баланс у місті буде збережено.

Депутати також цікавилися, хіба не знайдеться у Рівному інших майданчиків для розміщення автобусів — наприклад, на території міського ШЕУ, ТЗГ чи КАТП-1728? Та як пояснив Руслан Гудима, там вільного місця годі шукати. Окрім того, потрібно думати і про майбутнє — якщо в подальшому місто вирішить придбати іще автобуси або тролейбуси, то знову знадобиться розширення території.

— Нові автобуси вже знаходяться у Рівному. Нині ми завершуємо бюрократичні процедури щодо оформлення документів, оголосимо тендер зі страхування. Коли саме автобуси вийдуть в свій перший рейс — поки зарано говорити, але ми над цим активно працюємо. Так само, як і над розробкою концепції розвитку міського транспорту, — додав головний комунальник міста.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також