Десять квартир отримали в Рівному прокурори

3349 0

Ми у соцмережах:

Десять квартир отримали в Рівному прокурори

Дозвіл прокуратурі Рівненщини забудувати понад гектар землі на Ювілейному було одним з перших серйозних рішень новообраної міськради Рівного. Бо депутати попереднього скликання за таке рішення не проголосували. Хоч схема, за якою земельна ділянка виділяється міськрадою прокуратурі чи СБУ, які передають її під забудову в обмін на кілька квартир, діяла й при попередниках.

фото: 4 влада. Андрій Рудницький, обласний прокурор, на квартиру не претендував

Керівництво прокуратури тоді запевняло, що її «рядові працівники гостро потребують житла». Тож цю проблему й мала допомогти вирішити ділянка в районі вулиць Соборної та Корольова. Отримавши землю, право забудови обласна прокуратура передала приватній фірмі. Взамін будівельна компанія рівненського депутата від «Слуги Народу» Олександра Іванова уже повернула тринадцять квартир — сім однокімнатних та шість двокімнатних. Квартири, щоправда, знаходяться у новобудові на вулиці Бориса Квашенка — нещодавно фірма «Стоград» завершила зведення цього будинку. Під час обговорення на сесії уточнили, що три однокімнатні квартири місто віддасть для воїнів АТО, а десять прокуратура розподілить між своїми працівниками.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

− Оскільки міська рада виділила землю прокуратурі, то був укладений відповідний договір із забудовником «ВЕРБУД-РІВНЕ». Ця фірма, відповідно до договору, виділила квартири. Було обумовлено, що прокуратура отримає 17 квартир, 3 з яких передає в комунальну власність Рівного для виділення соціального житла учасникам антитерористичної операції.

Наразі прокуратура отримала 13 квартир у вже готовому об’єкті забудовника. Це нормальна практика, коли фірма віддає уже готові квартири у новобудовах, якими володіє. Адже в іншому разі невідомо скільки б тривала забудова саме цієї земельної ділянки.

З числа отриманих квартир 10 отримали прокурори та державні службовці обласної прокуратури. Ще 3 квартири, як і зобов’язувались, було передано місту для учасників АТО/ООС. Решту квартир забудовник надасть пізніше.

Оскільки був інтерес до того, хто отримав житло, то скажу, що зараз ми не вказуємо персональні дані тих, хто отримав квартири. Адже серед отримувачів є люди, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях стосовно резонансних злочинів або правопорушень проти національної безпеки. Розголошення їхнього місця проживання може стати підставою для їхнього переслідування або розправи. Також це ставить під загрозу сім’ї працівників прокуратури. Єдине, що можу сказати, це те, що керівник Рівненської обласної прокуратури квартири не отримував і не претендує.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

У матеріалі використане фото 4 влади


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також