Деякі хвороби можна вилікувати плаванням

740 0

Ми у соцмережах:

Деякі хвороби можна вилікувати плаванням

Неврози. Людям, у яких є проблеми з нервовою системою, потрібно регулярно відвідувати басейн, тому що вода знімає стрес, напругу і втому. Горизонтальне положення тіла, тиск води і ритмічні рухи сприятливо впливають на кровообіг.

Хвороби суглобів. При зануренні у воду навантаження на суглоби в рази знижується, тому людина відчуває полегшення, у неї розслабляються м'язи, знижується больовий синдром і активізується відтік лімфи. Плавання при таких захворюваннях, як остеохондроз, артрит і артроз, є найоптимальнішим видом спорту.

Зайва вага. Заняття в басейні швидко спалюють зайві калорії. Плавання приводить м'язи в тонус. Виконувати фізичні вправи у воді набагато легше, ніж, скажімо, в тренажерному залі, адже навантаження переносяться значно легше. Крім того, воно позитивно впливає на стан шкіри, тонізує її й омолоджує.

Порушення постави. Плавання стимулює зміцнення м'язового корсета хребетного стовпа, гармонізує тонус м'язів грудної клітки і попереку. Під час занять у воді працюють одночасно всі м'язи. Таким чином, людина розвиває свою гнучкість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також