Дезінфекція під час COVID-19: застосування щіток комунальних

447 0

Ми у соцмережах:

Дезінфекція під час COVID-19: застосування щіток комунальних

Проводити дезінфекцію вулиць, тротуарів, будівель та різноманітних громадських місць особливо важливо за умов пандемії COVID-19. Зробити її максимально простою, швидкою та ефективною допоможе спецтехніка та навісне обладнання - комунальні щітки.

Коли світ зіштовхнувся із новою пандемією, викликаною COVID-19, постала нагальна потреба в ефективній дезінфекції громадських місць. Дослідження показали, що на поверхнях доріг, тротуарів, фасадах будинків живуть не лише коронавіруси, а й безліч мікробів, котрі здатні вражати людський організм та наносити йому величезну шкоду. Аби запобігти масовому зараженню населення профільними комітетами було рекомендовано проводити дезінфекцію, використовуючи спеціальні засоби. Обробляти великі за площею території потрібно швидко та ефективно. Зробити це можна за допомогою спеціальної комунальної техніки, оснащеної навісним обладнанням, в тому числі і щітками. 

Комунальні щітки та їх призначення

Комунальна щітка являє собою навіску до несучої машини, за допомогою якої проводять миття дворів, тротуарів, вулиць, площ, а також їх очищення від снігу та сміття. Тобто, це універсальний інструмент, котрий можна застосовувати і в теплу, і в холодну пору року. І якщо при звичайному очищенні поверхонь використовують воду та різноманітні миючі засоби, то при дезінфекції застосовують спеціальні розчини, здатні знешкодити хвороботворні мікроорганізми.

Щітки комунальні монтуються на стандартну тракторну навіску та активуються заднім валом відбору потужності. Корисну роботу вони виконують під час руху тягового транспорту. Проте вони можуть чіплятися не лише до тракторної техніки різних розмірів та ваги, а також до вантажних автомобілів, навантажувачів та інших спецмашин, в тому числі причіпних багатофункціональних.

В продажі можна знайти безліч варіацій комунальних щіток, представлено десятки моделей для різних цілей. Конструкція агрегатів відрізняється, проте, як правило, складається із наступних елементів:

• щіткових дисків, встановлених на валу;

• опірного вала;

• пневматичних коліс;

• високооборотного редуктора, поміщеного в монолітний корпус;

• компонентів, які необхідні для установки щітки та її експлуатації. 

Асортимент комунальних щіток, котрі використовуються для санітарної обробки при боротьбі з COVID-19

На комунальну спецтехніку встановлюють різні види щіток, за допомогою котрих можна проводити вологе прибирання та дезінфекцію вулиць. Найбільш поширеними серед ниє є:

• касетні моделі, котрі незамінні в аеропортах для якісного очищення території та злітно-посадкових смуг;

• дискові навіски, які широко використовуються міськими комунальними службами для обробітку усіх поверхонь;

• пучкові агрегати навішуються на збиральні машини, котрі експлуатуються на аеродромах;

• лоткові моделі щіток призначенні для ефективної обробки доріг біля бордюрів та тротуарів, огороджень; вони можуть бути суцільними кільцевими або ж складатися із окремих секторів, які формують коло;

• циліндричне навісне обладнання для підмітальних машин, які обертаються з високою швидкістю, що забезпечує якісне прибирання території.

До кожного виду комунальних щіток можна придбати секції, якими легко замінити зношені в процесі інтенсивної експлуатації елементи. Таким чином, термін служби навіски можна суттєво продовжити без суттєвих капітальних вкладень та забезпечити при цьому максимальну ефективність роботи.

Вибір моделі щітки для комунальної техніки визначається її сумісністю із наявними в технопарку машинами. Також до уваги беруться особливості оброблювальної території, специфіка санітарного розчину для обробки, умови роботи та інше. Для гарантовано правильного підбору навісного обладнання варто звернутися за допомогою до професіоналів, наприклад, до консультантів профільного інтернет-магазину.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також