Директор медколеджу депутатам: Фейсбук - не для дорослих людей

3786 0

Ми у соцмережах:

Директор медколеджу депутатам: Фейсбук - не для дорослих людей

Ростислав Сабадишин, директор Рівненського медколеджу, таки прийшов на сесію обласної ради звітувати про свою діяльність на посаді, яка триває уже 20 років. Хоча перед сесією просив раду його звіт відкласти через, як зазначив, загрозу для вступної кампанії.

Пан Сабадишин зазначив депутатам, що його попросив очолити медколедж наприкінці 90-х тодішній голова ОДА Микола Сорока, оскільки коледж почав готувати медсестер-бакалаврів і потрібно було прикласти немало зусиль для розвитку.

Заявив, що випускники медколеджу мають найкращий показник з працевлаштування.

Проте депутатів цікавили дражливі питання. Богдан Файфура, зокрема, запитав, чому у Ростислава Сабадишина така висока зарплата (понад 70 тис грн на місяць).

Ростислав Сабадишин відповів, що заклад має високий рівень, закордонну співпрацю.

"Я витрачаю колосальну кількість коштів на професійну діяльність, зокрема зі своєї зарплати", - сказав Сабадишин.

Владислава Сухляка цікавило, чому коледж погано ставиться до своїх студентів, про що свідчать рейтинги, складені громадськими організаціями, та обговорення у соціальних мережах.

Ростислав Сабадишин відповів різко, що "фейсбук" - для дітей і поле діяльності для психологів та педагогів, а не для дорослих людей. Порівняв тих, хто пише у соцмережах, з людьми, які малюють на паркані.

Звіт пана Сабадишина депутати підтримали, як і його проект про створення медичної академії, яка випускатиме, зокрема, медсестер-магістрів. Хоча Богдан Файфура зазначив, що у Тернопільському медуніверситеті на цю спеціальність торік вступив лише один студент і що це марне витрачання коштів, ідею про медакадемію підтримала більшість, зокрема депутати БПП та "Батьківщини".

Владислав Сухляк наприкінці дискусії додав, що медакадемія буде академією безробітних.

Детальніше про медичну академію у Рівному читайте тут.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також