Директорка дитсадка після скандалу із фото виховательки в купальнику втратила роботу

16719 0

Ми у соцмережах:

Директорка дитсадка після скандалу із фото виховательки в купальнику втратила роботу

Лариса Музика, екс-керівниця дитячого садочка «Дивосвіт» в селі Бугаївка на Радивилівщині, втратила свою посаду ще наприкінці минулого року. Тепер судиться із сільрадою, щоб отримати місце назад.

 Нагадаємо, у 2018 році завідувачка дитсадка в селі Бугаївка звільнила виховательку «за аморальну поведінку». Приводом послугували, на її думку, надто відверті фотографії педагога з відпочинку, опубліковані в соцмережі. Вихователька звернулася до суду і довела право працювати в дошкільному закладі. Виконуючи рішення суду, завідувачка мусила поновити виховательку на роботі, але відразу знову підписала наказ про її звільнення.

Лариса Музика була звільнена з посади наприкінці січня 2019-го року через процедуру переведення працівників, бо заклад змінив свого власника. Про це пише Суспільне. На роботу до дитсадка її не прийняли, бо вона нібито запізно подала документи.

Оскільки Лариса Музика сама не подала вчасно документи – тому тримати її місце вільним довго не могли та найняли іншу директорку, – кажуть у сільській раді. Там вважають її вчинок власним недбальством. Але Лариса Музика звернулася до Бродівського районного суду Львівської області та виграла позов.

Позов суд першої інстанції суд задовольнив частково. Постановив поновити Ларису Музику на роботі шляхом зобов`язання Бугаївської сільської ради укласти трудовий договір на посаду завідувача (директора) Бугаївського закладу дошкільної освіти "Дивосвіт". А ще стягнути з сільської ради середньомісячний заробіток за весь час вимушеного прогулу за період з 02.01.2020 року по день ухвалення судового рішення у сумі 70 914,40 грн.

Коментувати журналістам цю справу жінка відмовилася, але скерувала до свого адвоката Олега Бернацьського.

"Лариса Василівна Музика рішенням суду поновлена на роботі шляхом зобов’язання Бугаївської сільської ради укласти трудовий договір на посаду завідувача Бугавського закладу дошкільної освіти. Рішення прийняте до негайного виконання", – каже адвокат освітянки.

Олег Бернацьський стверджує, що поновити повинна саме Бугаївська сільська рада і працювати Лариса Музика повинна вже, незалежно від того, чи буде подана апеляція, чи ні.

"Згідно Закону, якщо працівник звільнений в порядку переведення, то роботодавець, куди переводять працівника, повинен обов’язково взяти працівника на роботу", – додав Олег Бернацьський.

"Музика особисто писала заяву і знала, коли саме потрібно було подати заяву на прийом на роботу. Вона прийшла до сільської ради через два тижні після визначеного часу подачі заяв і де була так довго – не пояснила. За той час ми вже взяли іншу людину на цю посаду", – каже сільський голова Бугаївки Валентин Креселюк.

Компенсацію завідувачці за вимушені прогули, – майже 71 тисячу гривень, – сільська рада сплачувати не збирається, – каже очільник громади.

"Суд недоречно сформулював своє рішення і не роз’яснив відповідачу, як саме реалізувати судове рішення. Там сказано, що Музику потрібно поновити. Але це технічно неможливо – сільська рада не вправі скасовувати рішення відділу освіти, яке було роботодавцем Лариси Музики перед тим", – каже адвокат сільської ради Віктор Сачук.

Він повідомив, що сільська рада вже подала апеляційну скаргу. Про свої дії думатимуть уже тоді, коли своє слово скаже апеляційний суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також