«Дістало!» — заявив рівненський лікар після нападу хворого, і звільнився

10623 0

Ми у соцмережах:

Олександр Генсіцький

Вночі в суботу в приймальному відділенні міської лікарні Рівного п’яний молодий чоловік з порізаними закривавленими руками напав на чергового травматолога Олександра Генсіцького — врешті-решт розпилив в обличчя лікарю сльозогінний газ, діставши з кишені балончик.

При цьому він розмахував посвідченням ніби-то працівника СБУ. Насправді ж цей 24-річний Валентин Кривоухов виявився звичайним охоронцем на ринку. Разом із ним до медзакладу приїхала і 21-річна дівчина. В очікуванні чергового лікаря обоє поводилися неадекватно, нецензурно лаючись на адресу медперсоналу.

Наступного дня дівчина, яка була з чоловіком, звернулася до травмпункту цієї ж лікарні з травмою руки, яку їй нібито завдав лікар. Також вона написала заяву до поліції про завдання їй легких тілесних ушкоджень.

А лікар Олександр Генсіцький тим часом написав заяву на звільнення, пояснив своє рішення так:

— Я вже давно написав цю заяву, мені лишалося два чергування відбути. А звільнитися вирішив, бо вже просто «дістало» таке ставлення пацієнтів за 20 років, що я тут працюю. За цей час мені вже й пістолетом в живіт тицяли і з ножем на мене кидалися. Дівчата в травмпункті вже просто не витримали, просто крик душі це відео. Зараз ці «пацієнти» пробують всіма шляхами уникнути відповідальності, тому й вигулькнула ця дівчина з «травмою руки». Чому ж вона в той же день не звернулася по допомогу, а лише наступного? Мені насправді її шкода — не з тими чоловіками вона зв’язалася. З’ясувалося, що нападник раніше судимий за розбій і наркотики. Оскільки зарплата у мене в міській лікарні 5000 гривень, то який сенс мені за неї триматися? Я суміщав цю роботу з іншою, в приватній клініці. Тепер повністю перейшов сюди.

24-річному молодику інкримінують «злісне хуліганство». Санкція інкримінованої статті передбачає покарання — штраф від 17-ти до 34-х тисяч гривень, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до 5 років.

У приймальному відділенні і травмпункті Рівненської міської лікарні часто виникають інциденти з нетверезими пацієнтами, які нападають на лікарів та погрожують їм розправою. Цього року це вже другий напад на медиків. У травні 31-річний костопільчанин увірвався у нейрохірургічне відділення, де лежав його товариш. Тоді, за словами медиків, чоловік почав погрожувати персоналу, а потому вдарив кулаком лікаря.

Тож адміністрація лікарні вже вкотре наголошує: закладу потрібна охорона, просять, щоб патрульні хоча б вночі чергували біля лікарні.

Тим часом керівник ГУНП Рівненщини Олексій Камишанський збирається провести нараду за участі міської влади та представників охорони здоров’я, аби вирішити питання щодо забезпечення охорони порядку у приймальних відділеннях лікарень.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також