Діти — живі

2208 0

Ми у соцмережах:

Діти — живі

Через кілька днів шестирічну Настю, яка минулого четверга випала з четвертого поверху багатоповерхівки у Дубні, випишуть з лікарні. Натомість сестра її матері Світлани — 30-річна Надія в той же самий четвер померла у пологовому будинку, народжуючи сина. Бувають в житті такі фатальні збіги…

дубенська лікарня Надія померла під час кесаревого розтину в пологовому у Дубні. Коли операція вже завершувалась, у жінки раптово зупинилося серце. Понад годину лікарі намагались реанімувати її, але безрезультатно, і близько 10.30 вони констатували смерть Надії. Про непоправне повідомили сестру померлої Світлану, яка мешкає у Дубні неподалік пологового, на тій же вулиці Грушевського. Зачинивши у квартирі на самоті свою шестирічну доньку Настю, жінка побігла у пологовий. А невдовзі її сусіди, почувши, що за вікном щось глухо гупнуло, виглянули на вулицю та побачили дівчинку на клумбі під будинком. Пізніше стало відомо, що дівчинка відчинила вікно, перехилилась і випала з четвертого поверху. На щастя, дитина сильно не покалічилась. Як повідомили «РВ» з Дубенського відділу поліції, «політ» дитини дещо пригальмували мотузки знизу, на яких сушилась білизна. А також дівчинка впала на перекопану під садіння городини та квітів ділянку землі. Разом з тим падіння з висоти без наслідків не залишилось. З черепно-мозковою травмою, саднами і ранами на обличчі й тілі, скаргами на болі в животі Настю госпіталізували в хірургічне відділення Дубенської центральної районної лікарні. Невдовзі для додаткової консультації викликали лікарів з Рівного, і на консиліумі лікарі зійшлися на тому, що про всяк випадок дитину краще перевезти реанімобілем в обласну дитячу лікарню. — Дитина перебуває ще в нас, — повідомив «РВ» у вівторок Ігор Яковець, завідувач відділення травматології обласної дитячої лікарні. - Стан цілком задовільний, Настя вже добре почувається, самостійно їсть, п'є. За умови такого подальшого одужання за кілька днів можна буде готувати дитину на виписку додому. В Дубенській поліції факт падіння з висоти дитини зареєстрували, однак обіцяють її маму до адмінвідповідальності не притягувати. Зважаючи на те, що жінка залишила дочку на самоті через трагічні сімейні обставини, й те, що внаслідок нещасного випадку загрози для життя дитини вже немає. Натомість смерть породіллі в пологовому будинку поліцейські обіцяють розслідувати якнайретельніше. Відомості за цим фактом внесено в реєстр досудових розслідувань за статтею «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником», яка передбачає до двох років позбавлення волі. Чи справді винні лікарі у смерті породіллі, чи ні — зараз з'ясовують слідчі. Тим часом думки з цього приводу серед пересічних дубенчан розділились. Одні впевнені, що породілля померла через некомпетентність і халатність лікарів. Інші ж, на захист медперсоналу пологового, доводять, що породіллю оперувала хороший лікар, і якби не вкрай рідкісна патологія, то біди б не сталося. Ростислав Андрощук, головний лікар Дубенського пологового будинку:

— Справді,ускладнення під час вагітності були. І зважаючи на це, ми неодноразово направляли вагітну в обласний перинатальний центр, проте вона щоразу відмовлялась. Оперував досвідчений лікар, і він разом з іншим персоналом робили все можливе, щоб врятувати жінку, коли її стан раптово погіршився. На жаль, врятувати не вдалося… Попередньо, породілля померла через емболію навколоплідними водами, досить рідкісну, але вкрай небезпечну патологію, яка часто закінчується смертю. Однак це тільки попередній висновок, напевне говорити про причини смерті породіллі можна буде тільки після результатів багатьох експертиз, в тому числі й гістологічних, які ще проводяться. Рідні померлої нас не звинувачують, претензій не мають. Навпаки, вони підтримують нас, ми — їх… Мати породіллі зараз оформляє опікунські документи, щоб забрати з пологового немовля — хлопчика, який народився доношеним та цілком здоровим.
Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також