У Дубні дитину не заразили

1840 0

Ми у соцмережах:

У Дубні дитину не заразили

У Дубні 33-річна жінка зі Здолбунівського району, хвора на коронавірус, народила дитину. Це перша пацієнтка Дубенського пологового із таким статусом.

Ростислав Андрощук, головний лікар Дубенського пологового будинку:

— Наш заклад визначений як допоміжний на випадок, якщо коронавірус буде виявлено у вагітних, тому якщо таких виявляють в найближчих районах – везуть до нас. Так було і з цією жінкою. Її привезли на 31-му тижні вагітності. На нашу думку, саме коронавірус, яким вона захворіла, спровокував передчасні пологи. Нам довелося в екстреному порядку робити їй кесарів розтин. На світ з’явилася недоношена дівчинка, яку ми підключили до ШВЛ. Після цього почали лікування породіллі, її стан сьогодні  задовільний.

Нам вдалося прийняти пологи, не інфікувавши дитину коронавірусом. Проте ми зробимо повторне ПЛР-тестування. Якщо підтвердиться, що вона не хвора, дитинку переведуть в Рівненську дитячу обласну лікарню у відділення інтенсивної терапії. Прогнози в її випадку хороші, адже неврології, яка дуже часто спостерігається у недоношених діток, дівчинка не має.

Вдома, на Здолбунівщині, на жінку чекають донька і чоловік, у яких теж діагностували COVID-19 і які перебувають на самоізоляції.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також