Дитсадочок-гігант на Північному ще має шанс бути побудованим

1145 0

Ми у соцмережах:

Дитсадочок-гігант на Північному ще має шанс бути побудованим

Ініціативна група матусь зустрілася із заступницею голови Рівненської ОДА Людмилою Шатковською.

 Як повідомляє обласна адміністрація, приводом для зустрічі стало не включення будівництва дитсадочку на вулиці Коновальця в перший проєкт розпорядження Кабміну із переліком об’єктів, які фінансуватимуться з ДФРР у 2020 році.

Це сталося тому, що міська рада Рівного не виділила свою частину грошей в розмірі 8,5 млн. грн. для спільного фінансування об’єкту.

- Якщо міська рада Рівного збереться до 15 березня на позачергову сесію і виділить відповідне фінансування, то проєкт може претендувати на внесення у друге розпорядження Кабміну на фінансування проєктів з ДФРР. Це може відбутися орієнтовно у квітні. Якщо ж міськрада Рівного не виділить фінансування на найближчій черговій сесії 26 березня, проєкт садочка на Коновальця, можливо, потрапить у третє розпорядження Кабміну із переліком об’єктів, які фінансуватимуться з ДФРР у 2020 році. Теоретично таке розпорядження може з’явитися у травні цього року. Сказати із 100% впевненістю не можливо, адже це рішення Кабміну, а не Рівненської ОДА, тож ми можемо лише прогнозувати, - зазначила Людмила Шатковська.

На зустрічі також був присутній голова бюджетної комісії міської ради Олег Карпяк, який зауважив, що провести позачергове засідання до 15 березня міська рада не може, оскільки не витримана 20-денна процедура публікації відповідних документів. Відтак, сесія збереться лише 26 березня.

Зі свого боку Людмила Шатковська додала, якщо міська рада не виділить свою частину грошей, то Рівненська ОДА буде змушена замінити садочок на Коновальця на інший об’єкт з переліку ДФРР, аби Рівненщина не втратила передбачені для області кошти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також