Дівчина з Китаю до мешканців Рівненщини: будьте людьми! (ВІДЕО)

27426 0

Ми у соцмережах:

Дівчина з Китаю до мешканців Рівненщини: будьте людьми! (ВІДЕО)

До рівнян звернулася Світлана Іванець, яка зараз мешкає у Китаї. До свого виїзду за кордон дівчина довго жила у Дубні.

 Зараз Світлана Іванець мешкає в місті Іу, що в провінції Чжєцзян КНР. Працює там артистом.

За словами дівчини, більшість інформації про захворювання – брехня:

- Інформація про коронавірус дуже лякає людей, дубенчан в тому числі. Хоч я не знаходжусь в місті Ухань, але за мірками Китаю 700 кілометрів це не так уже й далеко.

Раніше поширювали неправдиву інформацію, що в магазинах немає продуктів, а ми б’ємося з китайськими бабусями за рис. Усе це неправда. Так, ми ходимо у масках, у нас був карантин. Багато закладів закрилося на цей час, проте тут немає нічого дивного.

На китайський Новий рік, який триває місяць, вони завжди закриваються. На жаль, від грипу кожного року теж помирає дуже багато людей, але чомусь цього так масово не розповідають. Можливо, це зроблено з політичних міркувань. Зараз у Китаї усе починає помалу оживати. Хоч коли ми йдемо у магазин, то у нас перевіряють документи і міряють температуру.

Мене обурило те, що трапилося з людьми, які повернулися з Китаю в Україну. Ті патріоти, які зустрічали українців з міста Ухань, невже вони думають, що люди не пройшли тотальний контроль у аеропорту. Коли б хтось з них був хворий, то таку люди не пустили б до літака. Хочу попросити українців не панікувати і завжди залишатися людьми! 

Нагадаємо, що вчора з Китаю в Україну прилетіли 72 людини: 45 українців і 27 іноземців. Їх повезли у селищі Нові Санжари (Полтавщина). Однак мешканці Нових Санжар протестували проти завезення евакуйованих: перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутичку з поліцейськими.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також