Для багатих — дитсадки приватні?

4257 0

Ми у соцмережах:

Для багатих — дитсадки приватні?

У Рівному більше дітей дошкільного віку, ніж вільних місць у дитсадках. Із понад 5 тисяч малюків потрапити у дошкільні заклади змогли лише 2703 рівнянина та 53 дитини з родин переселенців. Міський голова Рівного вважає, що покращити цю ситуацію, яка щороку повторюється, можна, створивши приватні дитсадки.

Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Потрібні приватні дитячі садки — це єдиний вихід. Хай багатші заберуть туди своїх дітей і звільнять місце для менш забезпечених. Якщо хтось у місті захоче облаштувати власний дитячий садок, то ми будемо лише сприяти цьому бізнесу. Місць не вистачає ще й тому, що близько 15 приміщень дошкільних закладів свого часу передали у довгострокову оренду або у приватну власність підприємцям. Повернути їх практично неможливо.

У місті діє 35 дитячих садків, черги до них чималі. Наприклад, у ДНЗ інтелектуального напрямку №41 на вулиці Граничній перебуває майже 400 вихованців, а в електронній черзі до нього зареєстровано уже 247 дітей різного віку.
Наталя Маслюк, методист дитсадка №41: — Я вважаю, що садки повинні бути державними. Бо хто проконтролює якісь освіти і безпеку дітей у приватних? Та й не кожна родина потягне велику щомісячну плату за них. У нас за бажанням батьки сплачують благодійні внески, але це все одно буде дешевше, ніж у приватному. Діти вивчають англійську мову, хореографію, грають у шахи, тому бажаючих віддати сюди дитину багато. Але про додаткові місця має подбати держава. Треба просто будувати більше дитсадків. Лариса Щербата, ст. медсестра ДНЗ №47: — Я 46 років працюю у державному садку, у нас тут зараз 13 повних груп і теж вільних місць немає. Думаю, що приватні дитсадки справді розвантажили чергу, бо заможніші родини пішли б до них і всім було б зручно. Та й діти не комплексували б, що комусь бідні батьки дорогу іграшку купити не можуть. Катерина Сичик, заступник начальника міського управління освіти: — Дивно, але чомусь бажаючих займатися цим бізнесом у нас немає. Я розумію, що на освіті багато не заробиш, але деякі батьки були б не проти приватних закладів, якщо там будуть хороші умови. Наприклад, в Одесі приватні дошкільні заклади популярні. Колись і у Рівному діяв приватний садок "Смарагдове містечко", але він припинив свою діяльність. Кілька місяців тому бажання створити дитячий садок висловлювали у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті ім. Академіка С. Дем'янчука і навіть приміщення для нього знайшли, але нині про такі наміри нічого не чути.
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також