Для чого потрібен розмарин

850 0

Ми у соцмережах:

Для чого потрібен розмарин

Хочеться спробувати розмарин, але смак здається надто незвичним? Існує як мінімум кілька причин, чому цю корисну спецію варто ввести в свій раціон.

Зняття нервової напруги. До складу розмарину входять вітаміни групи В, бета-каротин і аскорбінова кислота. Нестача їх призводить до хронічної втоми, стресу і перенапруження. А вживання корисної спеції сприяє усуненню цих проблем.

Стимуляція відтоку жовчі. За рахунок вмісту фітонцидів, фітостеринів і дубильних речовин вживання цієї спеції знімає спазм жовчовивідних шляхів і покращує відтік жовчі. Це допомагає зберегти здоров'я шлунково-кишкового тракту, а також перешкоджає утворенню каменів у нирках.

Підтримка м'язів у тонусі. Розмарин багатий урсоловою кислотою — речовиною, яка необхідна організму для зміцнення м'язового корсета. Також її вживання допомагає швидше відновитися після підвищеного фізичного навантаження.

Зміцнення імунітету. Листя розмарину містить ефірні олії й ненасичені жирні кислоти, такі як омега-3 і омега-6. Їхня нестача негативно позначається на загальному стані здоров'я і зовнішньому вигляді. Людина частіше відчуває млявість і пригніченість, може помічати, що волосся стало тьмяним, а нігті ламкими.

Поліпшення настрою. У спеції міститься триптофан — амінокислота, яка відповідає за вироблення серотоніну, або гормону радості. Також ця корисна речовина допомагає довше відчувати ситість. При нестачі людина може відчувати постійне бажання з'їсти щось солодке і відчувати знесилення.

Найкраще зі спецій розмарин поєднується з чорним перцем, петрушкою, майораном і базиліком. А з лавровим листям вживати в страві не рекомендується, оскільки аромати рослин дуже схожі. Розмарин добре доповнить рибні, м'ясні страви.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також