До чого домовились і що обіцяють забудовники: як у Рівному вирішують проблему вкладників «Шоколаду», «Флагману», «Ріверсайду»

3065 0

Ми у соцмережах:

До чого домовились і що обіцяють забудовники: як у Рівному вирішують проблему вкладників «Шоколаду», «Флагману», «Ріверсайду»

Учора у Рівному знову зібралась тимчасова контрольна комісія з вирішення питання вкладників компанії «ДБН» - «Шоколаду», «Флагману», «Ріверсайду», «Ерсте Хаус».

Нагадаємо, люди скаржаться на те, що забудовник вчасно не здав житло в експлуатацію. За словами людей, забудовник щоразу переносив терміни здачі будинків. І востаннє, коли вкладники почали протестувати, обіцяв, що знайде нового інвестора.

На засіданні комісії вкладникам представили нового інвестора - це рівненська компанія «Смарт». Проте її керівник Олександра Гусарук каже, що аби взятися за добудову проблемних об’єктів, слід детально вивчити об’єкти. Для кожного з ЖК потенційний інвестор дає свої терміни.

Так, до 1 березня вкладникам ЖК «Шоколад» та «Флагман» мають надати загальний аудит. Що стосується «Ерсте Хаус», то потенційний інвестор заявив, що для відновлення будівництва треба не менше півроку. «Ріверсайд» ще не вивчали.

Також на засіданні комісії прийняли рішення подати заяви до правоохоронних органів стосовно ситуації в «Ерсте», а також стосовно ситуації в «Рівненській брамі».

- Якщо група «Смарт» готова добудовувати і зробить це в найкоротші терміни без доплат, то ми всі - за цей варіант. Але якщо це буде як в «Рівненській брамі»: прийдуть і скажуть, що треба буде заплатити 8 тисяч доларів, то це абсолютно нікому не цікаво, тим паче, що ми вже заплатили 100 % (за квартири), - каже голова ініціативної групи вкладників Микола Станіславчук.

Проте потенційний інвестор не міг сказати, чи потрібна буде доплата.

- Наразі ми допомагаємо людям розібратися в ситуації, надати їм алгоритм як їм діяти. Чи стану я інвестором - це рішення буде прийнято разом із вкладниками, - каже Олександр Гусарук. - Ситуацію треба вивчити. Я готовий запропонувати людям алгоритми як їм діяти. Ми допомагаємо в межах громадської діяльності. Ми - один із потенційних інвесторів. На сьогодні ми є забудовниками сусідніх ділянок, які межують із «Флагманом» та «Шоколадом», тому ми розглядаємо ситуацію добудови цих об’єктів.

Представники забудовника - Олександр Гусарук, директор

Як говорить Микола Станіславчук, якщо вкладникам «Шоколаду» вчасно не нададуть аудит, після створення свого кооперативу вони готові будуть самостійно шукати нового інвестора.

- Компанія «ДБН» своїх зобов’язань не виконала і не збираються їх виконувати. Вони годують нас обіцянками, що передадуть нового забудовнику. На яких умовах - сказати не можуть. Знайшли нового забудовника, який каже, що їм треба провести аудит, на мою думку, затягують час. Найголовніше, що нас цікавить - чи буде доплата і вчасно побудують квартири. Всі терміни вже зірвані. У людей по два-три роки мали бути введені квартири в експлуатацію.

 Читайте також: Керівництво Рівненщини пікетують противники Зеленського та ошукані власники квартир

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також