До Колоденки — пішки? Міські маршрутки за місто не їздитимуть

11420 0

Ми у соцмережах:

У 2016 році рух маршрутки №47, кінцевою зупинкою якої був аеропорт, було продовжено до розважального комплексу Хутір

Жителі приміського Городища просять міську владу Рівного продовжити рух маршрутки №34 до їхнього села. Адже більшість з них працюють в Рівному і мають проблеми з доїздом. Днями така електронна петиція опублікована на сайті міськради. Однак в управлінні транспорту відмовляють і кажуть, що змушені будуть скоротити міські маршрути автобусів, які їздять з Рівного до Колоденки, Тинного та Білої Криниці.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Мені відомо, що петиція з таким проханням зареєстрована на сайті Рівненської міської ради. Але зробити те, що викладено в ній, неможливо. Адже це суперечить закону. В Законі України «Про автомобільний транспорт» визначено, що міський маршрут – це той, який не виходить за межі міста. Оскільки Городище — окрема громада, то міський транспорт туди курсувати не може.

Дмитро Царук, в.о. начальника управління транспорту:

— У січні на спільній нараді ми отримали зауваження від поліції щодо того, що рівненський міський транспорт здійснює перевезення за межі міста. Йдеться про маршрути №58, який їде в Колоденку, №47, який їде до розважального комплексу «Хутір», та №34-А, що їздить до Білокриницького кооперативу.

Нам вказали, що маємо переглянути ці маршрути, інакше в поліції їх не погодять. Тож зараз ми працюємо над тим, щоб маршрутне таксі за номером 58 не виїздило далі за вулицю Рівненську, яка ще відноситься до міста. Проблема в тому, де тепер автобус буде розвертатися. Ведемо переговори з власником магазину «Анастасія», щоб там зробити кінцеву зупинку маршрутки №58, щоб вона не виїздила на трасу. Також маршрутки №47 їздитимуть, очевидно, тільки до аеропорту, а №34-А – лише до зоопарку.

Роман Горбатюк-Васи­лей­ко, голова Корнинської ОТГ, до якої входить село Колоденка:

— Про наміри міської влади Рівного ми дізналися наприкінці минулого тижня. Маємо намір зустрітися з представниками міської та обласної влади, щоб обговорити це питання. Навіть якщо маршрутка №58 більше не їздитиме в Колоденку, то хай би організували хоч якийсь перехідний період, щоб ми могли підготуватися і знайти перевізника, готового працювати за маршрутом «Рівне – Колоденка». Через село, звісно, проходить ще міжміський транспорт, як-от маршрутки «Тайкури – Рівне», але охопити весь потік пасажирів, які їдуть з Колоденки, вони не зможуть.

Ми звернулися за коментарем до патрульної поліції, яка погоджує маршрути міського транспорту, поцікавившись, з якої причини це питання постало так гостро. Адже багато років вищезгадані маршрутки здійснювали перевезення за межі міста і проблем не виникало. Проте там готові відповісти лише на інформаційний запит, який ми надіслали.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також