До зоопарку у Рівному масово несуть пташенят - науковці просять цього не робити

557 0

Ми у соцмережах:

До зоопарку у Рівному масово несуть пташенят - науковці просять цього не робити

Люди порушують природний ритм. Насправді ж пташенята мають навчитися літати та виживати.

Навесні у кожного виду тварин з'являється потомство, а до Рівненського зоопарку зносять величезну кількість молодих пташок.

- Бажаючи зробити добро, "врятувати" нещасну пташку, Ви завдаєте шкоди і природі, і пернатим, перешкоджаючи звичному ходу життя, - попереджають у  зоопарку.

Тож радять тим, хто знайшов пташенят-злетків, облишити їх у спокої. Найкраще, що можна зробити - відійти подалі і не турбувати пташеня:

- Річ у тім, що молоді пташенята дійсно можуть стати легкою здобиччю для хижака. Щоб вижив найсильніший, природою закладений такий механізм: злітки, або пурханці - це пташині підлітки, які вже мають пір'я і вчаться літати, пурхають, тобто, розлітаються в радіусі десяти метрів від гнізда і пізнають світ. Потроху вони тренуються та вчаться літати, а батьки перебувають поруч на гніздовій ділянці, наглядають за ними і годують. Якщо забрати такого малюка додому, то йому можна нашкодити, навички виживання будуть втрачені.

Не торкайтеся гнізда, не беріть у руки пташенят, навіть якщо місце здається Вам занадто небезпечним. Наприклад, якщо пташеня сидить на проїжджій частині – можна віднести його до найближчих кущів або посадити на невисоку гілку. Люди просто не помічають дорослих птахів, які заховалися десь поруч. Навіть якщо Ви взяли до рук пернатих малюків з цікавості, а потім залишаєте на тому ж місці де знайшли – батьки можуть після цього не прийняти своїх діток через людський запах, який на них залишається. Саме тому дуже важливо взагалі не зачіпати маленьких злітків. 

Маргарита Кубай


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також