Дочка померлого від коронавірусу звинуватила лікарів у халатності

2463 0

Ми у соцмережах:

Дочка померлого від коронавірусу звинуватила лікарів у халатності

Ширшого розголосу набирає справа із померлим від коронавірусу 65-річним жителем Рівного. Його донька в мережі Facebook звинуватила міську владу в розповсюджуванні неправдивих відомостей щодо смерті її батька. Також вона звинувачує лікарів інфекційного відділенні Рівненської міської лікарні в халатності.

 Нагадаємо, 1 червня помер 65-річний рівнянин. Пізніше стало відомо, що до нього викликали швидку, привезли в приймальню інфекційного відділення Рівненської міської лікарні, проте не госпіталізували. Тієї ж ночі хворого не стало, а другого дня в нього підтвердили коронавірус.

 Чиновники переконують, що лікарі у смерті пацієнта не винні. Як зазначила заступниця міського голови Галина Кульчинська, у чоловіка була підписана декларація із сімейним лікарем з ПМСД "Центральний". Сімейний лікар повідомив, що перший дзвінок від дружини був уже після смерті.

Завідувачка інфекційного відділення КНП «Центральна міська лікарня» РМР  Галина Максимчук стверджує, що черговий лікар рекомендував чоловікові госпіталізацію, проте той в присутності дружини підписав відмову. А госпіталізувати його примусово не мають права.

Олена Чернієнко опублікувала у себе на сторінці великий пост з описом ситуації зі свого боку. Вона стверджує, що її батьків лікарі переконали в тому, що в госпіталізації на той момент не було потреби, оскільки підтвердженого діагнозу коронавірус на той момент ще не було, тільки підозра. Наводимо весь її пост, без змін.

Також в коментарях до посту Рівненської міської ради вона пише, що відмови на госпіталізацію її батько не підписував. Її батьків відправили з лікарні, пропонуючи скористатися громадським транспортом, де він потенційно міг заразити інших. Також в них на руках рекомендація чергового лікаря про те, щоб звернутися до сімейного. Її мама, пише п.Олена, заплатила за два катафалки, щоб поховати батька: один для нього, один для спеціалізованої бригади. А на місце приїхав грузовик.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також