Хомко догодив підприємцю, який забудовує центр Рівного?

5581 0

Ми у соцмережах:

Хомко догодив підприємцю, який забудовує центр Рівного?

Як ми уже повідомляли, міськрада не дозволила Торгово-промисловій палаті приватизувати клаптик землі на вул.Гетьмана Мазепи, поряд з гаражами установи. Бо в тому місці планується дорога, яка розвантажить від автомобілів центр міста. Однак у Торгово-промисловій палаті впевнені, що насправді їм відмовили на догоду забудовнику, який зводить неподалік 14-поверхівку.

Микола ЯрощукМикола Ярощук, президент Рівненської торгово-промислової палати:

— На тому місці, де зараз будують житловий комплекс «Театральний», колись функціонувала фабрика дитячої іграшки. Як тільки вона занепала, Торгово-промислова палата запропонувала зробити на цій ділянці велику стоянку для автомобілів. Адже у ній є потреба, бо поряд — центральний ринок та багато магазинів. Тоді я звертався до міського голови Володимира Хомка та запевняв, що палата виступить інвестором і візьме на себе клопоти з її облаштування, а земля залишиться у власності міста.

Ми були готові заасфальтувати цю ділянку, зробити паркан та найняти охорону. За нашими підрахунками на стоянці можна було б вмістити до 300 автомобілів. Однак нам було відмовлено. Мовляв, міський голова не знає, кому тепер належить приміщення колишньої фабрики. Згодом приміщення фабрики знесли та почали збирати документи на будівництво багатоповерхівки. Коли про це дізналися мешканці будинків, що поряд, то протестували, аби тут не будували об’єкт вище п’яти поверхів. Адже це — центральна частина міста, а висока забудова буде кидати велику тінь. Вища будівля створювала проблеми й пожежникам, закриваючи їм радіовидимість. Але забудовник побудував замість п’яти поверхів — 14.

Коли розпочалось це будівництво, то до Торгово-промислової палати приходив Сергій Качановський. Він представлявся інвестором будівництва «Театрального». Пропонував нам перенести нашу станцію обслуговування автомобілів в інше місце. Нібито, має на цю землю плани. Але нам взамін нічого конкретного не пропонували, тому обмін не відбувся.

У період активного зведення цієї багатоповерхівки у 2016 році ми направили лист до міського голови Володимира Хомка і попросили невеликий клаптик землі у 45 м2 біля своїх гаражів. Хочемо зробити там стоянку на два місця без будь-якого будівництва. Після звернення почалася довга процедура виділення. Усі депутати нас підтримували. Навіть проголосували на сесії за дозвіл про відновлення меж земельної ділянки в натурі. Ця ділянка аж ніяк не заважає майбутній дорозі, яку тут хочуть прокласти. До нас приїздили усі депутатські комісії та бачили це. Проте згодом до нас знову прийшов п. Качановський та почав наполягати, що йому потрібна ця земельна ділянка. Хоче поставити там газорозподільну станцію. Адже на даху 14-поверхового будинку має бути котельня, яка обігріватиме будинок, а ця станція має перекачувати газ на дах будинку. На наші зауваження, що поряд вже є розподільна станція, яка завантажена лише на 40%, він лише махнув рукою. Хоч до уже існуючої газорозподільної станції треба лише трубу прокласти.

Іншим нюансом є те, що земля біля нашої станції техобслуговування перебуває у власності міста. Однак інвестор будівництва сказав, що вирішить це питання, яке нам вартувало 4 роки, за годину спілкування з Хомком. Через деякий час зателефонували з міської ради і повідомили, що нам відмовили у виділенні цієї землі. Причину знайшли формальну: ця ділянка заважає майбутньому будівництву дороги, хоч насправді це не так.

Записав Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також