Домедичній допомозі рятувальників навчають колеги з Німеччини

1112 0

Ми у соцмережах:

Домедичній допомозі рятувальників навчають колеги з Німеччини

Німецьке товариство з міжнародного співробітництва GIZ проводить на Рівненщині тренінг для українських рятувальників з ліквідації ДТП на спецавтомобілях та наданні домедичної допомоги.

Німецькі колеги навчатимуть українських працювати  зі спеціальними аварійно-рятувальними машинами легкого типу (САРМ-Л), які будуть використовуватись рятувальниками під час ДТП, коли необхідно деблокувати постраждалих із понівеченого автомобіля. 

Автомобілі були розроблені німецьким виробником для ДСНС України. Вони оснащені спеціальним гідравлічним та пожежно-рятувальним обладнанням, що відповідає європейським стандартам. Їх можна використовувати для сповіщення населення про надзвичайну ситуацію, організацію радіозв’язку в радіусі 20 кілометрів, гасіння пожежі та надання домедичної допомоги постраждалим до прибуття швидкої.

Тренінг проходитиме з 14 по 19 травня на базі спеціального полігону аварійно-рятувального загону в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за дорученням уряду Німеччини. У ньому беруть участь  52 українських рятувальника з Рівненської, Волинської, Львівської, Закарпатської, Житомирської областей та міста Києва, а також 5 спостерігачів начальних закладів системи цивільного захисту та навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС України. Учасники відпрацьовуватимуть різні сценарії надання допомоги постраждалим у разі ДТП та при деформації автомобілів. Кінцевою метою тренінгів є практичне рятування людини із пошкодженого транспортного засобу у найкоротший час.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також