Домоглися зниження тарифів на вивезення сміття

1736 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Мешканці села Нова Любомирка у Рівненському районі категорично не погодилися із тарифами на послуги із вивезення твердих побутових відходів, які встановило з вересня минулого року для них і для жителів інших сіл, що входять до Олександрійської територіальної громади, приватне підприємство «Олександрійське».

Опісля моніторингу розмірів тарифів, затвердженими іншими сільськими радами Рівненського району, з’ясувалося, що на території Олександрійської сільської ради діяли найвищі тарифи для населення з надання послуг на вивезення сміття. Так для прикладу, для жителів сіл Олександрія, Нова Любомирка, Свяття, Волошки, Три копці, Пухове встановлювався наступний тариф: для 1 мешканця приватного сектора у розмірі 20, 86 грн, тоді як для інших сіл Рівненського району розмір тарифу на ці ж послуги встановлювався у розмірі від 11 до 17 грн.

Враховуючи таку несправедливість, та попередньо вивчивши питання щодо законності дій ПП «Олександрійське» під час формування тарифної політики, громадська організація «Нова Любомирка» зайняла принципову позицію щодо зниження розмірів тарифів та підготувала для мешканців села Нова Любомирка обґрунтовані скарги, які із підтверджуючими документами про порушення були скеровані до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Також до Олександрійського сільського голови було надіслано колективне звернення жителів села Нова Любомирка з пропозицією вирішити питання про скасування рішення виконавчого комітету, яким затверджувався необгрунтований тариф для населення.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області за зверненням людей, після отримання відповідних дозволів було здійснено позапланову перевірку господарської діяльності суб’єкта господарювання на предмет дотримання вимог законодавства під час формування, встановлення та застосування цін-тарифів, в т.ч. відповідності планованих витрат при формуванні тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів. За наслідками цієї перевірки наведені у скаргах споживачів комунальних послуг факти – підтвердилися частково, виявлено інші численні порушення, у зв’язку з чим спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області внесено припис керівнику ПП «Олександрійське».

На виконання ж іншого припису Держпродспоживслужби, який був наданий виконавчому комітету Олександрійської сільської ради, рішення виконавчого комітету сільради від 5 вересня 2019 року у частині встановлення для населення тарифів з вивезення сміття – скасовано, відновлено дію попереднього рішення виконавчого комітету сільради від 11 грудня 2018 року, яким встановлено тариф на дані послуги у розмірі 16, 01 грн для 1 мешканця приватного сектора, тобто - на 4 грн 85 коп менше, ніж було встановлено попереднім тарифом.

Про це РВ повідомила громадська організація «Нова Любомирка».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також