Дональд Трамп назвав Україну «проблемою Європи»

845 0

Ми у соцмережах:

Дональд Трамп назвав Україну «проблемою Європи»

Американський мільярдер Дональд Трамп, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії, заявив, що події в Україні є, в першу чергу, проблемою для Європи, але не для США. Про це він заявив у великому інтерв'ю телекомпанії NBC, де також заявив, що без проблем здолає Хілларі Клінтон — головного на сьогодні претендента на висунення від Демократичної партії.

Дональд Трамп

Дональд Трамп
Говорячи про зовнішню політику і Україну, Трамп заявив: «Взяти, наприклад, Україну: ми відіграємо лідируючу роль у цьому питанні. А де Німеччина? Де країни Європи?». Мільярдер підкреслив, що «не проти допомогти їм», але роль Європи повинна бути активнішою: «Німеччина має дуже велику економічну потужність... Чому вона не відіграє в цьому питанні основної ролі? Ми ніби виконуємо роль світового поліцейського». Трампу не подобається те, що відбувається з Україною, «але це значно більшим чином впливає на Європу», ніж на США, підкреслив він. На запитання журналіста про те, «чи дозволив би він увійти Україні в НАТО», ставши президентом, Трамп відповів: «Я б не надавав такого великого значення тому, увійде вона чи ні. Мене б це не хвилювало. Якщо вона увійде — чудово, якщо не увійде — прекрасно». Він також зазначив: «Мені, звісно, не подобається, що ми проти Росії заради України, в той час коли Німеччина сидить і отримує всю нафту і весь газ, які вони можуть, з Росії». Також Трамп висвітлив друге найважливіше для США питання зовнішньої політики: боротьбу з «Ісламською державою». Відповідаючи на запитання про стратегію боротьби, Трамп заявив: «Я хочу забрати у них джерело доходів». Мільярдер пояснив, що мова йде про нафтові родовища в Іраку, які зараз перебувають під контролем бойовиків: «Нам з самого початку потрібно було захопити їхню нафту». Він не виключив, що для цього США доведеться ввести війська в Ірак і провести наземну операцію з їхньою участю: «Це нормально... Ми отримаємо величезні гроші і подбаємо про сім'ї вбитих солдатів, поранених бійців». Хіларі Клінтон
Хілларі Клінтон
Про вступ в президентські перегони на виборах 2016 року від Республіканської партії, окрім Трампа, заявили 16 осіб. Головним його конкурентом вважається екс-губернатор Флориди Джеб Буш — брат одного президента США і син іншого. За даними останніх соціологічних опитувань, лідером серед демократів вважається колишній держсекретар США Хілларі Клінтон. З'їзд партії республіканців, де з усіх претендентів оберуть кандидата в президенти, намічений на 18-21 липня 2016 року в Клівленді (штат Огайо). Передвиборчий з'їзд партії демократів, як очікується, відбудеться у Філадельфії (штат Пенсільванія) 25-28 липня 2016 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також