Робота облавтодору: обласний депутат так оминав ями, що не розминувся з вантажівкою

4252 0

Ми у соцмережах:

Володимир Муляр

ДТП трапилася біля Малушки Березнівського району – на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів. За кермом легковика, який не розминувся з вантажівкою, був депутат облради Володимир Муляр.

На щастя, у ДТП не постраждали люди. Від легковика лише відбило дзеркало. І про інцидент обранець розповів сам – на комунальній комісії облради, яку відвідав по обіді.

Заговорив Володимир Муляр про ДТП, коли комісія взялася заслуховувати інформацію дорожників про стан доріг в області. Виступав із доповіддю директор Рівнеоблавтодору Володимир Квачук.

Володимир Квачук

- ДТП трапилася на ділянці, яку облавтодор недавно ремонтував, - зазначив Володимир Муляр. – Але сьогодні стан цієї дороги такий, що і я, і водій вантажівки їхали ближче до центру, оминаючи вибоїни. Водій вантажівки їхав трохи ближче до середини дороги, ніж я…

Претензії до облавтодору були і в інших. Радивилівські депутати Анатолій Грисюк та Василь Стецюк обурювалися тим, що облавтодор вже вчетверте за рік на трасі Київ-Чоп у Крупці ремонтує одну й ту ж вибоїну.

Василь Стецюк

- Це вже не вибоїна, а катакомба, - заявив сердито Анатолій Грисюк. – Якби її нормально відремонтували, вирізали та заклали асфальтом, а не заляпали, то чотири рази ремонтувати не доводилося б.

За словами Анатолія Грисюка, така робота дорожників – неефективне використання коштів.

Анатолій Грисюк

Долучився до критики і володимирецький депутат Іван Караїмчук, зазначивши, що траса Київ-Ковель має найгірший стан саме у Рівненській області (а проходить ще через Київську, Житомирську та Волинську).

- Ще трохи і вона стане такою ж, як дорога з Рівного до Сарн, - додав п.Караїмчук.

Депутати Володимир Мартинюк та Іван Караїмчук

Директор «Рівнеоблавтодору» на претензії депутатів випалив: «Ви спершу грошей дайте, а тоді питайте».

Володимир Квачук поскаржився, що в інших регіонах на утримання доріг державного значення йдуть кошти не тільки державного бюджету, а й місцевих.

- Ми виграли тендер на експлуатаційне утримання доріг державного значення в області, вартістю 170 млн грн, проте ліміт нам дали менший – 100 млн грн, - нарікав п.Квачук. – У сусідній Львівській області турецький «Онур» має 800 млн грн на утримання 200 кілометрів дороги Київ-Чоп, а у нас 100 млн грн – на 2000 км. Коли будуть гроші, тоді й по-іншому працюватимемо.

Депутати Михайло Кириллов та Василь Стецюк

Депутати Михайло Кириллов та Віталій Бойко після виступу директора облавтодору заявили, що краще значно більше платити приватній міжнародній фірмі за утримання дороги, але мати якісну роботу. Віталій Бойко зазначив, що облавтодори потрібно взагалі ліквідувати.

Зрештою, депутати комунальної комісії доручили Рівненській ОДА вирішити, як можна збільшити фінансування на утримання доріг в області.

Додамо, що утримання – це ямкові ремонти, прибирання, посипання та очищення взимку.   


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також