Дощове Рівне: перша хвиля?

6736 0

Ми у соцмережах:

Дощове Рівне: перша хвиля?

Довгоочікуваний дощ у Рівному розпочався зранку — на початку сьомої, після грому, що луною прокотився над містом. Потреби в поливальних машинах, які під час карантину зранку виходять на вулиці Рівного, точно сьогодні не буде.

 Прогнози синоптиків останніми роками мало коли справджуються — кліматологи пояснюють, точні прогнози можливі хіба що на 2-3 дні, адже надто швидко змінюють свій рух повітряні маси, все важче передбачити рух циклонів. Тому й чуємо дуже часто від синоптиків прогноз - «місцями дощ».

Сьогодні ж зранку у Рівному — злива. Дощу очікували рівняни, дихаючи запиленим повітрям міських вулиць, дощ потрібен для зволоження парків і скверів. Дощ, який дає надію на врожай у цю посушливу весну. Нарешті — загасить пожежі, які все ще жевріють.

Вчорашній прогноз синоптиків справдився. Чи буде це «хвиля дощів», аж до вівторка, як передбачають, побачимо.

Отож синоптики кажуть, що у травні можливі два періоди сильних дощів в Україні: на початку та наприкінці травня. Перша хвиля дощів має припинитися до 5-6 травня. Друга хвиля очікується з 23 по 29 травня. Ці опади, кажуть, будуть менш рясними, ніж на початку місяця.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також