Доведеться міняти звички: як ділили бюджет депутати з Рівного

2267 0

Ми у соцмережах:

Доведеться міняти звички: як ділили бюджет депутати з Рівного

Чого очікувати після закінчення карантину? Багато хто з рівнян вже зараз над цим замислюється. Свої міркування висловив і міський голова Рівного Володимир Хомко:

Економіка зазнає колосальних збитків, і це відобразиться на всьому. Той же Пенсійний фонд, який наполовину дотується з бюджету. Він не самодостатній. Тож це позначиться на всьому. На проплатах на медицину, на освіту грошей стає все менше. Ми і так досить бідна країна, а після коронавірусу вийдемо зовсім збіднілими. Зрозуміло, що зміняться і наші звички.

Про те, що доведеться економити, засвідчив і розподіл бюджету розвитку Рівного на сесії міськради, яка відбулася два тижні тому. Ділили 320 мільйонів гривень, це традиційна в останні роки сума бюджету розвитку. Але нагадаємо, від чого вже довелося відмовитися — на користь боротьби з коронавірусом, задля якої створили резервний фонд у 32 мільйони.

Цього року планували реконструювати бульвар Магдебурзького права, що перед міськвиконкомом — замінити, зокрема, плити. Загалом планували робіт на 1,6 млн грн. Але на сесії ці витрати скасували. Ще на мільйон планували зробити ремонт в кабінетах міської ради. Але його також відтермінували.

— Відмовилися від будівництва пам’ятника Степану Бандері, яке мало обійтися у 2 мільйони, — розповідає Олег Карпяк, голова бюджетної комісії. — Забрали 7 млн з будівництва турбокільця на Макарова. Планувалася купівля трьох нових тролейбусів, але вирішили, що від одного тролейбуса можна відмовитися — це вивільнило 5 млн. Разом із тим, із кожного об’єкта освіти, що буде реконструюватися у цьому році, ми забрали по 10%. Це дозволить завершити об’єкти, проте вони не будуть документально здані. Якщо буде потрібно, то з будівельниками повністю можна буде розрахуватися наприкінці року або уже в наступному.

Оскільки наприкінці минулого року на реконструкцію «Авангарду» було зарезервовано 60 млн грн, то цього має вистачити на роботи до кінця року — цю суму залишили. Однак досі під питанням реконструкція дороги на вулиці Волинської Дивізії, на яку попередньо планували майже 15 млн грн, проте й ці гроші заберуть, якщо ситуація з коронавірусом вийде з-під контролю.

Не надто сподіваються цього року й на перевиконання міського бюджету — в попередні роки додаткові надходження дозволяли й додаткові витрати. Але, очевидно, не цьогоріч.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також