Другу добу поспіль у Сарнах горить торф. Підпалили рибалки?

903 0

Ми у соцмережах:

прикро бачити таке

На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тягнутися місяцями. Під загрозою опиняються не лише навколишнє середовище, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Другу добу поспіль працівники районного підрозділу ГУ ДСНС працюють над гасінням торф’яної пожежі площею 2 га поблизу мікрорайону Дослідна станція Інституту Гідротехніки та меліорації у Сарнах.

Торф'яні пожежі відрізняються від інших пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Тож, для їх ліквідації залучається досить великий ресурс на тривалий термін - це і кількість рятувальних сил, води, пального і спецтехніки.

- Дуже прикро усвідомлювати, що причиною загоряння понад 2 га торфу стала звичайна людська недбалість. Адже, звичайні рибалки розпалювали багаття поблизу водойми, - повідомив у Фейсбуці голова Сарненської районної державної адміністрації Олександр Кохан, який особисто виїжджав на місце події, щоб зрозуміти масштаби,  наслідки пожежі, а також оцінити необхідність залучення додаткового ресурсу для її ліквідації. -.  Наразі над ліквідацією пожежі працюють 1 одиниця спецтехніки, 2 помпи та 8 осіб особового складу ДПРЗ -5 ГУ ДСНС України в Рівненській області, проте, задіяних сил не вистачає. Відтак, провів позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС щодо здійснення першочергових заходів для локалізації загоряння пожежі на торфовищі. За підсумками засідання комісії доручив Сарненській територіальній громаді забезпечити участь місцевих пожежних команд у гасінні пожежі. Керівництву Сарненської дослідної станції вжити заходів для очищення меліоративних каналів. Закликаю громадян пам'ятати, що пожежі в екосистемах спричиняють тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин. Будьмо свідомими та відповідальними! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також