Дубенчанин, який має власні замки, збудував новий храм

1364 0

Ми у соцмережах:

Дубенчанин, який має власні замки, збудував новий храм

Чоловік піісля дворічної перерви знову приступив до роботи

 Дубенчанин Валерій Потапчук, який є екс-депутатом Дубенської міської ради, продовжує дивувати своєю майстерністю. Нові його витвори прикрашатимуть Волинський еколого-натуралістичний центр. Цього разу із природного каменю вперше "народилась" церква.

Чоловік вже не перший рік будує мініатюрні замки та різні архітектурні споруди із природного каменю, пише Блог "Знай більше". 

Все починалося з того, що кілька років тому Валерій Дмитрович зробив невеличку водойму біля власного будинку і захотів прикрасити її чимось особливим. І захопився будівництвом унікального замку.

- Побачивши мій замок сестра попросили їй теж виготовити щось подібне. Я зрозумів, що це не залишає байдужим людей і захоплює їх. Зараз я знов для сестри виготовляю «пам’ятку архітектури», бо попередню їй хтось поламав. Видно, досліджував що і як там зроблено. Також в свій час, на замовлення Леоніда Кічатого, я виготовив для Державного історико-культурного заповідника міста Дубна 12 замків. З часом і там люди їх поламали, хоча ще декілька стоїть поблизу палацу Любомирських, - розповідає Валерій Потапчук.

Митець каже, що два роки не працював над замками, а зараз знову приступив до роботи. Для основи чоловік обирає великий плоский камінь, який надихає на подальшу працю. – Саме камінь визначає форму майбутнього замку. Далі роблю креслення і творю, як підказує душа, - додає майстер.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також