Двоє юнаків з Дубровиці жорстоко вбили скупника бурштину

2283 0

Ми у соцмережах:

убивці не розкаялись

Таке рішення ухвалив Рівненський апеляційний суд, скасувавши вирок місцевого суду та постановивши новий вирок, яким визнав 20-річних жителів Дубровиці Рувима Дубінця та Костянтина Острівця винними у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, два з яких — корисливі. Замість 10 років позбавлення волі призначив більш суворе покарання — кожному по 15 років у в’язниці.

Нагадаємо: у березні 2018 року під приводом купівлі-продажу бурштину двоє на той момент неповнолітніх хлопців виманили в Дубровицю 45-річного жителя Ковеля Володимира Кузьмінця. Коли потерпілий приїхав на зустріч, дубровиччани, вимагаючи повернути їм неіснуючий борг за раніше реалізований бурштин-сирець, ударили чоловіка трубою та гайковим ключем, зв’язали руки і в багажнику його ж «Фольксвагена» вивезли в ліс, де продовжили бити тією ж трубою та ногами. Чоловік від отриманих травм помер.

Після цього молодики заволоділи тисячею гривень та 900 доларів США, іншими особистими речами. Відігнавши авто покійного, облили її бензином і підпалили, щоб приховати злочин.

11 червня цьогоріч  Сарненський районний суд проголосив вирок у цій резонансній справі: 20-річних юнаків визнано винними одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України та призначено їм покарання - по 10 років позбавлення волі кожному. Суд зобов’язав обвинувачених сплатити потерпілим понад 200 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2,4 мільйона гривень - моральної.

До Рівненського апеляційного суду з апеляційними скаргами звернулись прокуратура та потерпілі. Не оскаржуючи фактичних обставин кримінального провадження, просили призначити вбивцям 45-річного чоловіка, батька двох неповнолітніх дітей, більш суворе покарання — по 15 років у місцях позбавлення волі.

На захист інтересів засуджених стали їх захисники та законні представники, які наполягали на залишенні вироку суду першої інстанції без змін. Увагу колегії суддів акцентували на тому, що це молоді люди, яким потрібно дати шанс на нормальне життя після звільнення із в’язниці, а великий термін ув’язнення негативно вплине на їх соціалізацію та можливість стати на шлях виправлення.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ:  заслухавши усіх учасників судового розгляду, суд  задоволив апеляційні скарги. Змінюючи вирок місцевого суду на більш суворе, суд врахував усі обставини справи. Серед яких — невизнання обвинуваченими вини, відсутність каяття, тяжкість вчинених неповнолітніми злочинів, а також агресивну поведінку обох юнаків під час перебування у слідчому ізоляторі, яка свідчить про те, що засуджені не зробили належних висновків й становлять небезпеку для суспільства. У решті вирок суду першої інстанції апеляційний суд залишив без змін.


 Читайте також: Вбивство “скупника” бурштину: юнакам з Дубровиці “світить” довічне


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також