Дядько Валєра з кавою повернувся на майдан, І це ознака того, що Рівне оживає після карантину

3771 0

Ми у соцмережах:

Дядько Валєра з кавою повернувся на майдан, І це ознака того, що Рівне оживає після карантину

11 травня почали діяти прийняті урядом послаблення карантинного режиму. У цей день ще й температура повітря піднялася до літньої спеки — +27 градусів. І Рівне наче прокинулося від довгого сну: на прогулянку вулицями міста висипали рівняни, переважно без масок. Запрацювали промтоварні магазини, перукарні, салони краси, кафе і кондитерські. Відкрився підземний перехід і торгові точки, а також обидва речові ринки — Дикого та на вулиці Замковій.

Знову почали варити каву та інші напої, а також готувати хот-доги пересувні кав’ярні. Запахло смачним від кіосків із солодкою кукурудзою та кондитерських. Наприклад, відкрила свої двері відома в Рівному кондитерська «Солодка хвилинка». Щоправда, поки що торгують переважно випічкою, причому кожен круасан та булочка — в індивідуальній упаковці.

Відкрилися й секонд-хенди. Щоправда, людей там поки обмаль. В магазинах кажуть, що вже з наступної п’ятниці, 22 травня, працюватимуть в режимі як і до карантину.

У мережах магазинів з продажу миючих засобів відкрили відділи з косметикою та іншими товарами, які під час карантину продавати було заборонено. Свої двері відкрили перукарні та салони краси. Здебільшого працюють по запису, кожен клієнт приходить на свій час, щоб не допускати скупчення людей в приміщенні.

Розгородили й підземні переходи, запрацювали там торгові точки з квітами, сувенірами, прикрасами, одягом, взуттям, канцтоварами. Продавці миють та прибирають в приміщеннях, замінюють товар на літній.

З вівторка, 12 травня, запрацювали ряди з одягом та іншими речами на ринку Дикого. Більшість кіосків відкрилися. Ті власники, які торгували зимовими речами, перейшли на літні. Ціни, запевнили, не змінювали. Наприклад, замість шапок тепер виставили купальники. Людей там не так багато, як зазвичай, проте все ж вони є. Продавці й тому раді, адже багато втратили за час карантину. Центральний вхід на ринок зачинений, відкрито боковий, де стоїть охоронець, що міряє температуру.

Відкрився і речовий ринок на вулиці Замковій. Щоправда, в перший день працювало два кіоски з десяти. Продавці нарікають, що мало людей, бо не їздить транспорт. Не всі встигли перейти на літній товар, дехто до сих пір, наприклад, торгує теплими куртками. Приміряти одяг можна — але одягаючи поверх верхнього одягу. Щоб не доводилось потім з аерозолю дезінфікувати одяг спиртом, а від цього можуть лишитися плями, пояснила продавець.

Запрацювали й торгові центри. У «Злата Плазі» покупців було вдосталь, особливо у великих і популярних у рівнян відділах одягу та взуття. На вході там стояли працівники, які контролювали кількість людей у відділі та стежили за тим, аби вони дезінфікували руки або ж вдягали рукавички. Проте не у всіх залах був такий контроль.

Черги за кавою, гамбургерами та іншими смаколиками спостерігалися біля кафе, які торгують їжею на винос. Деякі кафе відкрили літні майданчики. Біля кінотеатру заграла музика і запрацювала пересувна кав’ярня всім відомого дядька Валерія, наче символ того, що життя знову завирувало у Рівному.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також