Щоб побороти коронавірус у Рівному, є ще резервний фонд

1767 0

Ми у соцмережах:

Щоб побороти коронавірус у Рівному, є ще резервний фонд

За місяць карантину в Рівному витратили майже 20 мільйонів гривень. Половина з цих грошей пішла на те, щоб захистити медиків, а інша — на обладнання, яке рятує життя. Йдеться передусім про центральну міську лікарню.

Ігор Дундюк, заступник головного лікаря центральної міської лікарні Рівного:

— Одразу було придбано захисні костюми, респіратори, захисні маски, окуляри, одноразові та багаторазові комбінезони, гумові рукавички, швидкі тести і дезінфікуючі розчини. Загалом на засоби захисту було витрачено близько 7 мільйонів. Ефективність використання коштів підтверджує те, що жоден з наших медичних працівників не інфікувався. Індивідуального захисту нам вистачить на 45 днів боротьби з коронавірусом. Ще 8 мільйонів було витрачено на закупівлю апаратів ШВЛ, які підтримуватимуть пацієнта у складний період. Вісім апаратів скоро мають надійти до нас з Китаю, ще 17 апаратів, які можуть подавати кисень, у нас є. У відділення урології та гнійної хірургії було підведено 60 кисневих точок, до яких можна буде їх підключати. Лікарня готова прийняти 250 тяжких хворих на коронавірус. Зараз у нас знаходиться 71 пацієнт.

У Рівному також сформовано резервний фонд на 50 млн грн. Начальник управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів уточнює, що ці гроші можна використовувати у випадках форс-мажорних обставин. Одним з таких є в рази збільшення хворих на коронавірус в обласному центрі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також