У Рівному дороги миють і дезінфікують

1247 0

Ми у соцмережах:

У Рівному дороги миють і дезінфікують

На дороги Рівного нарешті вийшли поливальні автомобілі, зранку зволожуючи запилені дороги. Через поширення вірусу у воду додають гіпохлорит натрію, на закупівлю якого витратили 200 тисяч гривень. Через місяць виявилось, що така дезінфекція доріг не має ефекту, достатньо лиш води. Чи все ж має?

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:

Не було вказівок органам самоврядування мити вулиці дезінфікуючим розчином. Рекомендовано мити лише водою. Адже поведінка коронавірусу до кінця ще не вивчена. Проте миття вулиць сприяє зменшенню концентрації пилу. Це практикується в усьому світі.

Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:

Санітарно-гігієнічні правила утримання вулиць та доріг передбачають їхнє знепилення. Так робили ще з радянських часів. Однак все це — звичайна санітарна обробка. А дезінфекція — це обробка вулиці разом з дезінфікуючим засобом. Тому під час засідання міської комісії з ТЕБ та НС, до якої входять фахівці, було вирішено обробляти місця скупчення людей водою, розбавляючи гіпохлоритом натрію. Це речовина, якою знезаражують й питну воду. Рівне не придумало нічого нового, а використало досвід інших міст.

Заправлення одного автомобіля коштує приблизно 500 гривень (350 — вода, 150 — розчин гіпохлориту натрію). Оскільки знепилення вулиць і так потрібно проводити, бо немає дощу, то вартість дезінфекції 10 кубів води, що вміщуються у МАЗ, складає 150 гривень.

Віктор Климук, керівник Рівненського ШЕУ:

Центральну частину Рівного обробляємо постійно — Соборну, Міцкевича, Бандери, 16 Липня, Мазепи, Кавказьку, Петлюри, проспект Миру та район залізничного вокзалу. Працюємо в нічну зміну, щоб не заважав транспорт та не обливати пішоходів. Спальні мікрорайони міста обробляємо почергово — в парні та непарні дні. Напередодні карантину придбали розчин. Перша партія поставки коштувала 165 тис. грн, потім докупили ще на близько 199 тис. грн. Цей розчин роздаємо й для ОСББ, щоб обробляли під’їзди будинків. Наголошу, що до пандемії раз в три-чотири дні ми обробляли вулиці звичайною водою. Ці роботи — в переліку санітарного утримання міста.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також