Ексчиновник з ШЕУ покаявся, але його однаково судитимуть, бо підписав фіктивні документи

990 0

Ми у соцмережах:

судитимуть Климука, бо скоїв злочин

За фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, у Рівному судитимуть колишнього керівника комунального міського шляхово-експлуатаційного управління Віктора Климука.

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього чиновника.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомила:  54-річний рівнянин,  перебуваючи на посаді начальника комунального підприємства, у період з жовтня по грудень 2020 року, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав від імені комунального підприємства із фізично-особою підприємцем удавані договори підряду про виконання будівельних робіт та акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично не виконувались. Такими протиправними діями він завдав майнової шкоди в розмірі близько 500 тис. грн.

За результатами розслідування чоловік свою вину визнав повністю та добровільно відшкодував завдані збитки. Його каяття буде пом’якшуючою обставиною у суді, коли почнеться розгляд справи. Але уже суддя вирішуватиме, яке це буде пом’якшення, бо максимальне покарання за вчинення зазначених злочинів – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. 

Читайте також: Климук покаявся: дійсно віддав «наліво» 300 тонн асфальту


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також