Климук покаявся: дійсно віддав «наліво» 300 тонн асфальту

4907 0

Ми у соцмережах:

Віктор Климук

Із зміною влади у Рівному багаторічний керівник комунального міського шляхово-експлуатаційного управління Віктор Климук погодився залишитись на підприємстві заступником нового начальника Олександра Черухи. Але на цій посаді не затримався — звільнився після того, як у травні цього року до нього навідались з обшуком правоохоронці. Віктора Климука підозрюють у розтраті майна у великих розмірах — йдеться майже про 500 тисяч гривень, та у службовому підробленні.

За версією слідства, восени 2020-го року, Віктор Климук, тоді ще керівник міськШЕУ, змовився із приватним підприємцем та підписав фіктивні документи про виконання ремонтних робіт. Відповідно до документів, приватна фірма отримала 301,18 тонн асфальтобетонної суміші та 580 одиниць тротуарних бордюрів на загальну суму 476 152 гривень.

Цей факт правоохоронці виявили у травні 2021-го року.

Ярослав Коноплястий, юрист міського ШЕУ:

— У травні на підприємстві, в колишнього начальника вдома та на асфальтобетонному заводі проходили обшуки. Із управління були вилучені документи, які стосувалися діяльності попереднього керівництва. Одразу після цього Віктор Климук звільнився за згодою сторін. Але більше про цю справу вже стане відомо, коли вона дійде до суду.

Кримінальна справа проти колишнього керівника ШЕУ відкрита за двома статями — частиною 2 статті 366 «Підроблення офіційних документів, що призвело до тяжких наслідків» та частиною 4 статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах» ККУ. Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному — від п’яти до восьми років. Цікавою деталлю є те, що колишній начальник визнав свою провину, компенсував завдані збитки та тепер співпрацює зі слідством.

Світлана Карачун, речниця обласної поліції:

— Підозрюваний визнав, що його дії призвели до втрати майна на суму 476 152 гривні. Однак уже всі збитки той повернув. Його каяття буде пом’якшуючою обставиною у суді, коли почнеться розгляд справи. Але уже суддя вирішуватиме, яке це буде пом’якшення, бо обидві кримінальні статті караються позбавленням волі. Оскільки підозрюваний активно співпрацює зі слідством, то не було необхідності в обранні йому запобіжного заходу. Наразі ще тривають слідчі дії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також