Екс-директор музею виступив у Верховній Раді

2040 1

Ми у соцмережах:

Екс-директор музею виступив у Верховній Раді

Екс-директор краєзнавчого музею Олександр Булига на брифінгу у Верховній Раді розповів ро ситуацію, яка склалась довкола його призначення на посаду керівника комунального закладу.

Нагадаємо, наприкінці серпня кадрова конкурсна комісія рекомендувала обласній раді продовжити контракт з Олександром Булигою на посаді директора музею. Проте через тиждень депутати на сесії його кандидатуру не підтримали.

– В пункті 15 статті 21 закону номер 955 про те, що людина, яка перемагає на конкурсі, має бути керівником органу управління і протягом 2 місяців призначена на посаду. Ці порушення є у Рівному, – розповіла начальниця відділу ГО «Український центр розвитку музейної справи» Леся Гасиджак.

У директора краєзнавчого музею Олександра Булиги закінчився контракт 1 жовтня. Після цього центр зайнятості направив його на вакантну посаду "вчений секретар", а наступного дня виконувач обов'язків директора краєзнавчого музею Олег Романчук затвердив на цю посаду іншу людину – Тетяну Самсонюк.

Вона, разом із Олександром Булигою та ще одним кандидатом також брала участь у конкурсі на посаду керівника цього комунального закладу. Краєзнавчим музеєм пан Булига керував 13 років, загалом стаж його роботи в установі – 31 рік. 

Як розповів UA: Рівне начальник відділу комунальної власності облради Юрій Нілабович, до питання призначення Олександра Булиги сесія ще може повернутись. Це може бути після подання будь-кого з депутатів облради, за поданням фракції, обласної адміністрації або ж за зверненням самого кандидата на посаду. Однак перед голосуванням питання має отримати резолюцію голови. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також