Екс-голова Рівненської ОДА заявив, що ціну на газ підняли справедливо, але вимагає… субсидії

2313 0

Ми у соцмережах:

Віталій Чугунніков

Віталій Чугунніков, голова фракції БПП у Рівненській облраді та колишній голова Рівненської ОДА, на противагу «Свободі» та «Батьківщині» зареєстрував свій проект звернення щодо газу. Але вже не до президента, а до уряду, і не з вимогою скасувати підвищення цін на газ, а на знак підтримки.

Проект пана Чугуннікова уже з’явився на сайті облради. Окрім того, сьогодні президія облради внесла його у порядок денний позачергової сесії, яка відбудеться 2 листопада.

У зверненні, яке підготував п.Чугунніков і через яке сьогодні з ним сперечався голова фракції «Батьківщина» Микола Кучерук, йдеться:

«Усвідомлюємо, що це рішення продиктоване умовами співпраці з МВФ та необхідністю розраховуватися за кредитними зобов’язаннями, взятими попередніми угодами. Зокрема, в період з 2007 до 2014 року державний борг України зріс на 46 млрд. доларів, з них Кабінет Міністрів України, очолюваний Ю.Тимошенко, збільшив держборг на 26,5 млрд. доларів, тобто за 27 місяців управління економікою країни уряд Тимошенко щомісячно «проїдав» майже 1 млрд. доларів. Адже кошти не спрямовувалися на відновлення і розвиток економіки, а на популістичні рішення на кшталт «Юлиної тисячі».

Сьогодні настав час віддавати ці борги.

Водночас, враховуючи соціальну напругу та негативні наслідки, до яких може призвести підвищення цін на газ ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів України із вимогою захистити найбільш вразливі верстви населення шляхом розширення програми субсидій та забезпечення доступності та належної якості житлово-комунальних послуг для споживачів».

Нагадаємо, що «Свобода» та «Батьківщина» зареєстрували два майже ідентичні звернення до президента та уряду з вимогою скасувати постанову про підвищення ціни на газ з 1 листопада.

Яке звернення облрада відправить до Києва, вирішуватимуть депутати на сесії 2 листопада. За попередніми даними, голосів на проект від БПП поки немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також