Експеримент над "питущими" триватиме півроку

1618 0

Ми у соцмережах:

Експеримент над

Нещодавно Володимир Хомко замовив опитування і з'ясував, що більше половини рівнян підтримують його наміри запровадити у Рівному обмеження на продаж спиртного в нічний час. Думка рівнян додала сміливості міському голові, і на сесії міськради він конкретизував свою пропозицію.

Горілка Володимир Хомко, міський голова:

— Хочу запропонувати міським депутатам ввести обмеження на півроку. А потім знову опитати рівнян, як це на них вплинуло і чи була від того користь.
Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі та громадського харчування:
— Рівне — єдиний обласний центр в Західній Україні, де ще такого обмеження не ввели. У нас діє лише рекомендація не продавати спиртне у нічний час. Всього у місті торгують алкогольними напоями 44 магазини. З них 33 працюють до 23-ї години, один до 24-ї та два цілодобово, решта — до 22-ї. Міський голова хоче знову винести це питання на сесію.
Віктор Паламарчук, приватний підприємець, власник магазину:
— Якщо вводити обмеження, то для всіх — щоб маленькі магазини, ресторани та великі супермаркети були в рівних умовах. Ми й так продаємо спиртне лише до 22-ї, а проблеми частіше створюють саме клієнти ресторанів. Тож нехай влада поставить усіх підприємців у рівні умови, тоді це буде справедливо. У місті є багато нелегальних точок-"розливайок", де продадуть пляшку в будь-який час доби. Я навіть готовий створити ініціативну групу і дати міському голові список цих точок, де продають спиртне без ліцензій — їх чимало є в мікрорайонах "Ювілейний" та "Північний", на ринку Дикого. От з цього треба починати боротьбу, а не просто вводити обмеження.
Сергій Одарченко, координатор руху "Твереза Україна":
— Ми підтримуємо цю ініціативу, це турбота про здоров'я жителів міста. На людей, які вживають спиртне помірно, вона не вплине. А от залежним від алкоголю справді доведеться тяжко. Часто молодь пізно ввечері купує алкоголь та енергетичні напої, йде пити у двори. Найчастіше побутового насилля люди скоюють саме під дією алкоголю. Таке обмеження на продаж вночі вже успішно діє у Львові та Черкасах, їхні міські голови навіть пропонували оформити його законодавчо. Нам би теж не завадило.
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також