Енергетики запевняють костопільчан, що хвилюватися не варто

1467 0

Ми у соцмережах:

Енергетики запевняють костопільчан, що хвилюватися не варто

У понеділок увечері у місті Костополі через пожежу на підстанції зникло електропостачання, припинилась подача води, зачинились супермаркети, магазини та аптеки. Туди примчали рятувальники, залучивши на пожежу резервний караул. Енергетики через майже півтори години відновили електропостачання, а сьогодні розповіли подробиці того, що сталось.

Енергетики повідомляють, що займання вимикача на підстанції у Костополі черговий «Рівнеобленерго» локалізував власними силами близько 18-ъ години. На підстанції «Костопіль» спрацював автоматичний захист, який призвів до аварійного вимкнення частини споживачів міста. Причиною стало пошкодження вводу автоматичного вимикача 110 кВ “Яполоть”, це призвело до незначного витікання трансформаторної оливи та займання самого вимикача та трави біля трансформатора. Про незначні масштаби пожежі свідчить той факт, що черговий підстанції самостійно, за допомогою вогнегасника зумів локалізувати пожежу. Рятувальники,  що прибули на виклик чергового, повністю загасили тління, і також ззробили це з використанням вогнегасників.

Пожежа не завдала значної шкоди обладнанню електропідстанції, працівники “Рівнеобленерго” блискавично спрацювали - вже о 19.20 електропостачання мешканцям Костополя було відновлене, а станом на 22.00 понеділка 10 червня обидва силові трансформатори на підстанції “Костопіль” працювали за нормальною схемою.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також