Фалка підганяють мільйонами

5734 0

Ми у соцмережах:

у колажі використане фото Суспільного

Ще у січні власник будівельної компанії Юрій Фалко нарікав на те, що працює на стадіоні «Авангард» у борг. На той час місто заборгувало його будівельній компанії «Фіалка» 32 мільйони гривень. Однак зараз ситуація кардинально змінилася, бо з міського бюджету на реконструкцію уже виділили 50 мільйонів гривень, ще 100 мільйонів до кінця року надійде з державного бюджету. Але це не допомогло будівельникам вкластися в строки — завершити футбольне поле та одну з трибун до липня.

Оскільки темпи реконструкції незадовільні, то до стадіону з інспекцією приїздили міський голова Олександр Третяк та керівник Рівненської ОДА Віталій Коваль, щоб зрозуміти, у чому проблема. Побачивши, вони заявили — від їхнього останнього візиту на «Авангарді» мало що змінилося, бо і поле, і трибуни навіть не нагадують готові об’єкти.

Бізнесмен Юрій Фалко виправдовувався, що його підвели постачальники матеріалів, а ще ті, хто неправильно розмітив територію поля для вкладання газону. Але пообіцяв, що освітлення стадіону, східну та західну трибуни, підтрибунні приміщення та поле завершать до жовтня.

Для того, щоб пришвидшити темпи будівництва, чиновники пообіцяли Юрію Фалку ще грошей. Восени з державної програми виділять 50 мільйонів — лише у тому разі, якщо компанія вкладатиметься в заплановані строки реконструкції.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Проблем з фінансуванням немає. На даному етапі складнощі виникли в коригуванні проєкту і суто технічних нюансах. Ми домовилися з підрядником про те, що кількість працівників і темп роботи мають збільшити втричі. Моє завдання, як міського голови, зробити максимально все від мене залежне, щоб «Верес» грав на рівненському стадіоні. До підрядника претензії є, але він пообіцяв засвоїти урок і вирішити проблеми, через які затримується реконструкція. Головне, що робота на стадіоні вирує, і це мене тішить.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА:

— Для того, щоб синхронізувати роботу замовника і підрядника будівництва, прийняли рішення о 9-й годині кожного вівторка та п’ятниці проводити спільні наради на об’єкті. Коли ми просили гроші у президента на будівництво «Авангарду», то обіцяли йому, що реконструкція завершиться у 2021 році. Тому строки усім відомі.

Крім того, я вважаю, що додаткові 50 млн гривень субвенції з державного бюджету — це хороший стимул для генерального підрядника будівництва. Ми не можемо втратити ці кошти. Адже футболісти, тренери та легкоатлети чекають, коли вони зможуть працювати на стадіоні. Більше того, рівненський «Верес» заслуговує, щоб грати на стадіоні «Авангард» уже цього року.

Юрій Фалко, власник фірми «Фіалка», яка виграла тендер на реконструкцію «Авангарду»:

— Будівельні роботи затримуються через низку об’єктивних причин. Почну з того, що ми підготували поле до укладання газону відповідно до затвердженого проєкту. Приїхав шеф-монтажник із польської спеціалізованої фірми і сказав, що відмітки на його вкладання потрібно переробити. Тому їхня бригада, окрім того, що вкладає газони, наразі ще й змінює висоту цих відміток. Є й затримки, пов’язані з проєктно-кошторисною документацією. Наприклад, ми не могли отримати погоджень, поки не провели випробування старих фундаментних паль. Також нас підводять постачальники матеріалів. Для прикладу, ми замовили фарбу з Італії для гідроізоляції трибун, а її поставку відтермінували на 3 тижні.

Я уже пообіцяв, що до жовтня доженемо і переженемо темпи будівництва. Для цього залучу більшу кількість працівників. За п’ять тижнів буде повністю готове поле з газоном. Вважаю, що закінчити реконструкцію до кінця року реально!

Дарина Шевчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також