Фірма, яка планує видобувати базальти на Рівненщині, ігнорує дзвінки та листи Рівненської облради

2841 0

Ми у соцмережах:

Фото - ілюстративне

Вдруге за цей рік до Рівненської обласної ради надійшов пакет документів від створеного торік київського товариства «Терабут Компані».

Товариство хоче видобувати базальти на Великомидському родовищі у Костопільському районі та просить облраду надати погодження на отримання спецдозволу.

На сесії взимку товариству Рівненська облрада відмовила, тож воно звернулося ще раз. Повторне клопотання обласна рада розглядатиме на сесії 30 серпня.

Проте, найбільш ймовірно, депутати знову відмовлять. Адже товариство ігнорує дзвінки та листи Рівненської облради.

Як повідомив депутатам земельної комісії, що засідала у четвер, керуючий справами виконавчого апарату облради Богдан Сологуб, що у січні, що тепер зв’язатися з представниками товариства, аби вони приїхали на засідання комісій облради, не вдалося.

Номер телефону, який вказало товариства у документах, не працює. На електронні та звичайні листи ніхто не відповідає.

«Терабут Компані» має 1000 грн статутного капіталу та належить двом мешканкам Київської області – Кароліні Тетері та Олені Тетері. На них зареєстровано ще кілька компаній, які працюють у галузі видобування і які були створені наприкінці 2018-го. Зокрема, «Фрістоун» та «Будсайт».

Відповідно до поданих до Мінекології документів, «Терабут компані» планує на 31 гектарі родовища, що за чотири кілометри від Великого Мидська та на лівому березі річки Голубиця, за рік видобувати 200 тис. кубів базальтів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також