Фірташ не пускає фекалії у "Горинь". Поки що

1788 0

Ми у соцмережах:

Фірташ не пускає фекалії у

"Рівнеазот", власником якого є Дмитро Фірташ, не виконує урядову постанову про заборону брати газ із сховищ на виробництво добрив. Для Рівного це добре: і люди мають роботу, і очисні споруди працюють.

Сесія Рівнеазот

Заслухавши аргументи Володимира Коваленка та Володимира Хомка, депутати міської ради на позачерговій сесії прийняли звернення до Кабміну з проханням скасувати постанову про заборону брати газ із сховищ на виробництво добрив
Володимир Коваленко, головний інженер ПАТ "Рівнеазот": — Майже щоранку із столиці присилають нам листи, а ми відповідаємо, що газ — власність підприємства. Окрім виробництва мінеральних добрив, газ потрібен заводу й для підтримки температурного режиму у приміщенні очисних споруд, через які щодоби проходить до 40 тисяч кубометрів міських стоків. Якщо споруди не працюватимуть, фекалії потечуть у Горинь. Володимир Хомко, міський голова: — "Рівнеоблводоканал" уже чотири роки безкоштовно очищує стоки на "Рівнеазоті", бо домовилися із власником Дмитром Фірташем — він списав комунальному підприємству 28 мільйонів боргу за очистку стічних вод. Мені прикро чути про ситуацію довкола заводу, бо була ще й домовленість із п.Фірташем про будівництво другої черги "Рівнеазоту", а з нею — і нового мікрорайону міста. Іншого підприємства, яке платить стільки мільйонів податків, у нас немає.
Олена ВЛАСОВА.

Довідка "РВ"

"Рівнеазот" закупив 383 мільйони кубометрів газу, які закачав у сховище "Укртрансгазу" — це запас для роботи на 8 місяців наперед. Щомісяця підприємство споживає 49 мільйонів кубів блакитного палива.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також