Знайомлячи своїх читачів зі світом справжнього шоколаду, американський діловий журнал Forbes запропонував рейтинг найдорожчих і ексклюзивних видів цих ласощів. Компоненти шоколаду допомагають у профілактиці діабету, інфарктів, серцево-судинних захворювань. Але для цього шоколад повинен бути справжнім і бажано темним.
Знайомлячи своїх читачів зі світом справжнього шоколаду, американський діловий журнал Forbes запропонував рейтинг найдорожчих і ексклюзивних видів цих ласощів. Компоненти шоколаду допомагають у профілактиці діабету, інфарктів, серцево-судинних захворювань. Але для цього шоколад повинен бути справжнім і бажано темним. А його залишилося мало: спеціалісти констатують, що виготовлювані нині у масових масштабах кондитерськими фабриками шоколадні вироби: плитки, батончики і цукерки, на жаль, мають мало спільного зі справжнім шоколадом. Справа в тому, що продукти, які виготовляють великі компанії, обов’язково повинні мати тривалий термін зберігання, і, крім того, вони повинні коштувати недорого. Це означає, що під час їх виготовлення використовуються дешеві інгредієнти і консерванти. «Це зовсім інші цілі, ніж ті, що ставимо перед собою ми», — говорить шоколатьє Річард Доннелі, який, як і його колеги в усьому світі, ручним ремісничим способом готує для своїх клієнтів ексклюзивні сорти шоколаду. «Наша мета полягає в тому, щоб шоколад мав незабутній смак», — додає він. І в той час як більшість людей «заряджають мізки» і відгукуються на заклик «снікерснути», Доннелі впевнений, що життя занадто коротке, щоб витрачати час на вживання дешевого шоколаду. Адже справжній шоколад корисний для здоров’я, особливо темний, оскільки в ньому містяться такі речовини, як фенілетиламін і серотонін, які природним способом підвищують психологічний тонус. Компоненти шоколаду також допомагають у профілактиці діабету, інфарктів, серцево-судинних захворювань. Знайомлячи своїх читачів зі світом справжнього шоколаду, американський діловий журнал Forbes запропонував рейтинг найдорожчих і ексклюзивних видів цих ласощів: 1 місце Chocopologie by Knipschildt. Ціна: $2600 за 453 г (США). 2 місце Noka Vintages Collection. Ціна: $854 за 453 г (США). 3 місце Delafee. Ціна: $508 за 453 г (Швейцарія). 4 місце Godiva «G» Collection. Ціна: $120 за 453 г (США). 5 місце Richart. Ціна: $120 за 453 г. (Франція). 6 місце Pierre Marcolini. Ціна: $102,5 за 453 г (Бельгія). 7 місце Debauve&Gallais. Ціна: $94 за 453 г (Франція). 8 місце Chuao. Ціна: $79 за 453 г (США). 9 місце Richard Donnelly. Ціна: $75 за 453 г (США). 10 місце Vosges Haut Chocolat. Ціна: $69 за 453 г (США). 11 місце La Maison du Chocolat. Ціна: $65 за 453 г (Франція). 12 місце Michel Cluizel. Ціна: $50 за 453 г (Франція). 13 місце Jacques Torres Chocolate. Ціна: $50 за 453 г (США).