Гігієна смартфонів: популярні засоби для догляду за гаджетами

304 0

Ми у соцмережах:

Гігієна смартфонів: популярні засоби для догляду за гаджетами

У період сплеску вірусних захворювань особистій гігієні приділяється величезна увага. Зокрема, для профілактики хвороб лікарі рекомендують мити руки частіше і ретельніше. При цьому часто забувають про те, що в кишені кожного з нас лежить iPhone 12 Mini або інший смартфон, який ми щохвилини беремо в руки. Ми торкаємося гаджетів брудними пальцями, кладемо їх на різні поверхні – і все це стає причиною того, що їх поверхні забруднюються і стають середовищем для розвитку патогенних мікроорганізмів. Тому гігієна девайсів чи не важливіше, ніж регулярне миття рук. У нашій статті ми розглянемо засоби, які допомагають підтримувати пристрої в чистоті.

Ультрафіолетові лампи

Мікроорганізми, що живуть на поверхнях електронних пристроїв, не можна змити водою або звичайними побутовими засобами, так як рідина та хімічно агресивні компоненти можуть зашкодити пристрою. До того ж, протираючи iPhone 12 Mini або інший смартфон серветкою або ганчіркою, ви напевно не зможете дістатися у важкодоступні місця: щілини в корпусі, отвори для кнопок, роз'єми. Для безпечної і комплексної стерилізації девайса найкраще використовувати ультрафіолетові лампи. Доведено, що УФ-випромінювання згубно впливає на хвороботворні мікроорганізми, проникаючи всередину клітин і руйнуючи їх структуру. Важливо і те, що промені здатні проникати в усі вигини і отвори на корпусі, тому дезінфекція виконується ретельно і ефективно.

Ультрафіолетові лампи для гаджетів бувають закритими і відкритими. Перші мають вигляд компактних футлярів, в яких розташовується смартфон. Кришка футляра закривається і пристрій опромінюється вбудованими джерелами УФ-світла. Відкриті моделі являють собою лампу на ніжці, на якій є підставка під електронний девайс. Такі стерилізатори більш універсальні, так як ними можна обробити пристрої різних розмірів.

Набори для знезараження

Відмінним придбанням буде набір для дезінфекції, що включає в себе все необхідне. У такі комплекти входять:

  • • мікрофіброві ганчірочки;

  • • очищуючий спрей;

  • • серветки.

Маючи такий набір, можна знезаразити пристрій в будь-якому місці: на роботі, в транспорті, вдома або на прогулянці – завжди, коли це необхідно. При виборі комплекту слід звернути увагу на склад дезінфікуючої рідини: краще, якщо в ній не буде аміаку та спирту. Ці компоненти можуть негативно вплинути на екран або матеріал корпусу.

Бактерицидні чохли і плівки

У відповідь на вірусну загрозу виробники аксесуарів стали використовувати для своїх виробів матеріали з антибактеріальними властивостями. Зокрема, за новою технологією випускаються чохли та захисні плівки на екран. У їх складі є речовини з антибактеріальною активністю, тому на поверхнях не розвиваються мікроорганізми.

Рідке скло

Інновацією в гігієнічному догляді за гаджетами став винахід Luvvitt Liquid Glass – рідкого скла. Воно має вигляд текучого полімеру і після нанесення на дисплей твердне, утворюючи тонку плівку. На поверхні цього покриття не залишаються жирні відбитки пальців, на ньому не накопичується бруд, всі забруднення очищаються максимально просто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також