Галогенові лампи для авто: причини популярності та особливості вибору

708 0

Ми у соцмережах:

Галогенові лампи для авто: причини популярності та особливості вибору

Автомобільна оптика не впливає на функції машини, але відповідає за безпеку та, у деяких випадках, за зовнішній вигляд. У каталогах автозапчастин представлені десятки різновидів лампочок. До найпопулярнішої категорії належать галогенові. Це зумовлено їхньою ефективністю, достатньою яскравістю, ціновою доступністю.

Причини популярності галогенових ламп для авто

Хороша галогенка цінується кожним автовласником. Як правило, ця модифікація лампи розжарювання складається із кварцового скла. У її герметичному корпусі є спеціальний газ. Подібна будова забезпечує повільне випаровування. Імовірність чорніння цоколя скорочується.

Сучасні галогенові лампи для авто створюються для передніх фар головного світла, а також фронтальних протитуманок. Найчастіше вони мають жовте свічення. Але трапляються у продажу варіанти синього спектра. Основними причинами популярності галогенок є:

♦ хороша світлопередача;

♦ компактні розміри;

♦ демократична вартість;

♦ тривалий термін служби;

♦ багатий вибір варіантів виконання.

Жовта галогенка на авто встановлюється частіше, оскільки вважається найкомфортнішою для людського зору. Вона чудово освітлює дорогу, але не засліплює водіїв. Це підвищує безпеку для всіх учасників дорожнього руху. Можливість використання технології у виробництві невеликих джерел світла дозволила виробникам створювати практично весь асортимент оптики для автомобілів.

Вартість галогенних ламп нижча порівняно з ксеноновими або світлодіодними. Вони здатні безперервно працювати протягом 2000-4000 годин, без значного зменшення яскравості. Є у данних приладів і недоліки. Вони більше інших схильні до нагрівання, чутливіші до перепадів напруги і негативного впливу масел. Щоб забезпечити їх максимальний ресурс, варто доповнити авто стабілізатором.

2

Основні параметри вибору галогенових ламп

Сучасні власники авто звикли ретельно вибирати будь-які автозапчастини. При покупці ламп акцент необхідно ставити на такі параметри:

1. Тип цоколя. Він повинен відповідати характеристикам авто. Найбільш поширені прилади H1, H4, H7.

2. Метод кріплення. Змінювати можна як саму лампочку, у разі її перегорання, так і корпус оптики. Разом купувати автомобільне світло дешевше.

3. Потужність. Цей параметр залежить від місця встановлення та рекомендацій конкретного виробника.

3. Спектр світла. Жовте світло не тільки найкомфортніше, але повністю відповідає вимогам контролюючих органів.

Сьогодні найкращими вважаються галогенові лампи зі збільшеною довжиною променів. Вони потужніші у 2-3 рази, добре справляються з освітленням дорожнього полотна. Але перш ніж купувати їх, потрібно переконатись, що існуюча електрична система витримає підвищення навантажень. Вибір на користь жовтого світла обумовлене ще й тим, що воно вважається всепогодним. Біло-блакитний спектр дає меншу видимість у дощ та сніг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також